Skip to Content
Ed Sheeran als eerste in actie voor De Warmste Week

Ed Sheeran als eerste in actie voor De Warmste Week

Wereldster in gesprek met Vlaamse fans over het thema van De Warmste Week: Kunnen zijn wie je bent

Maandag 4 oktober 2021 - Ed Sheeran gaf De Warmste Week vandaag een stevig duwtje in de rug. In een unieke showcase speelde Sheeran niet alleen nummers uit zijn nieuwe album '=', ​ hij ging bovendien in gesprek met zijn fans rond het thema van De Warmste Week: Kunnen zijn wie je bent. Een thema dat Ed Sheeran persoonlijk nauw aan het hart ligt, benadrukte hij in een gesprek met Siska Schoeters. ​

Ed Sheeran: "Pas je niet aan, doe wat je gelukkig maakt. Wees niet bang om uit jezelf te breken. Jij bent nu eenmaal je beste zelf."
Ed Sheeran en Siska Schoeters © VRT
Ed Sheeran en Siska Schoeters © VRT

De showcase van Ed Sheeran werd vandaag opgenomen op de VRT. Eind december, tijdens De Warmste Week kan je het wervelende concert en de hartverwarmende gesprekken bekijken op Eén, in een televisiespecial met Siska Schoeters als gastvrouw. Het gesprek tussen Ed en Siska over het thema van De Warmste Week kan je vanaf dinsdagvoormiddag 5 oktober bekijken via VRT NU. ​

Steun aan concrete projecten

Met de actie van Ed Sheeran en de massale steun van zijn fans zamelde De Warmste Week 108.429 euro in. Meteen het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

Ed Sheeran & Siska Schoeters © VRT
Ed Sheeran & Siska Schoeters © VRT

Organisaties kunnen momenteel dergelijke projecten indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Enkele voorbeelden: het GO!-atheneum in Heist wil graag een project opstarten dat leerlingen en leerkrachten helpt om te gaan met medeleerlingen die worstelen met gevoelens rond identiteit en geaardheid. ​ KULAY vzw droomt van een project in de Filipijnen, dat rolstoelen voorziet voor jongeren met een beperking zodat zij toch naar school kunnen gaan. En De Engelenhoeve wil een mobiel percussiehuis realiseren voor jongeren uit kwetsbare situaties of ouderen met dementie. Een onafhankelijke jury, samengesteld door de Koning Boudewijnstichting met als voorzitter Eva Vereecke van De Ambrassade, zal bepalen welke projecten steun krijgen.

Over De Warmste Week

De Warmste Week zet dit jaar 1 thema centraal: Kunnen zijn wie je bent. De Warmste Week wil dat thema op de kaart zetten en samen met heel Vlaanderen geld inzamelen voor projecten, die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie die is.

Het ingezamelde geld komt terecht in het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting, dat een selectie maakt uit de meest impactvolle projecten rond het thema. Het DWW Fonds steunt projecten die gelijke kansen bevorderen, die sensibiliseren rond tolerantie, die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen. Want kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen. Met de volledige opbrengst van alle acties voor De Warmste Week zal het DWW Fonds op het einde van het jaar de geselecteerde projecten financieel steunen.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december in Mechelen. Er komt een groot stadsfestival met DWW Radio (Studio Brussel en MNM maken een week lang samen live radio), muziekoptredens, workshops, voorstellingen en nog veel meer. De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen meesleept rond het centrale thema, Kunnen zijn wie je bent.

Meer informatie over De Warmste Week 2021 vind je hier.

#DWW21

#kunnenzijnwiejebent

[Niet voor publicatie: meer foto's van de Ed Sheeran showcase voor De Warmste Week kan je downloaden via deze link naar het persportaal van de VRT: ​ https://fotoweb.vrt.be/fotoweb/albums/YVtGjaBxdy6JoXe_/ ]

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos