Skip to Content
Dit zijn de 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week

Dit zijn de 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week

De VRT selecteerde 18 jongeren (m/v/x) uit meer dan 800 inzendingen om samen met Gloria, Kawtar en Stéphan DWW21 te vormen

Het officiële startschot van De Warmste Week is vandaag gegeven tijdens een speciale radio-uitzending die op MNM, StuBru en Eén te horen en te zien was. Ontdek alles over alle nieuwigheden van de Warmste Week hier. Tijdens de radioshow werd ook aangekondigd dat de DWW21, de groep van 21 jongeren die dit jaar de ambassadeur zijn van De Warmste Week, compleet is. Na de oproep van de eerste drie DWW-ambassadeurs Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén) aan jongeren om zich in te schrijven, kwamen er meer dan 800 inzendingen binnen. Uit die inzendingen heeft de VRT na een selectieprocedure 18 jongeren gekozen die deel zullen uitmaken van het team van De Warmste Week. Ontdek hieronder alles over deze diverse groep jongeren. 

De 21 jongerenambassadeurs zijn erop gebrand om de komende weken en maanden mee hun schouders te zetten onder de grote solidariteitsactie van de VRT. Samen willen ze ervoor zorgen dat er veel geld zal worden ingezameld om de projecten te kunnen realiseren die passen binnen het thema ‘kunnen zijn wie je bent’, voor jong en oud. Ze zullen als ‘firestarters’ niet alleen jongeren warm maken voor de actie, maar iedereen binnen onze samenleving. Daar krijgen ze de volgende weken de nodige hulp voor van vele VRT-gezichten.

Ze hebben elk hun eigen verhaal, hun eigen achtergrond en hun eigen gegronde reden om mee te doen aan De Warmste Week: 

Gloria Monserez (v), 20, Leuven (Vlaams-Brabant)
Kawtar Ehlalouch (v), 24, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)
Stéphan Tanganagba (m), 24, Kortrijk (West-Vlaanderen)

Gloria, Kawtar en Stéphan zijn de drie VRT-ambassadeurs, die de groep jongeren mee op sleeptouw zullen nemen. 

De 20-jarige Gloria Monserez is sinds 2019 aan de slag bij VRT als Ketnet-wrapper en presenteert sinds januari 2021 op Stubru het avondblok (21u – 24u).

De 24-jarige Kawtar Ehlalouch is sinds 2019 de vaste sidekick van Peter Van de Veire in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM.

De 24-jarige Stéphan Tanganagba was de afgelopen jaren te zien in de rubriek ‘Op Kot’ in het populaire programma Iedereen Beroemd (Eén), met bijna één miljoen kijkers. Ook de volledige Op kot XL-afleveringen lokten vorige zomer dagelijks gemiddeld 600.000 kijkers.

Elodie Gabias (v), 24, Waregem (West-Vlaanderen)

"Kunnen zijn wie je bent staat op mijn lijf geschreven."

Elodie is geen onbekende, zeker niet op social media. Ze raakt thema's aan rond 'Body Positivity', maar heeft uit persoonlijke ervaring én met haar diploma orthopedagogie ook een sterke link met 'Kunnen zijn wie je bent'.

Kobe De Clerck (m), 25, Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)

"Ik ben drager van twee cochleaire implantaten. Dat is ‘bijzonder’ voor onze samenleving en daardoor kreeg ik al vaak te maken met microagressie."

Kobe is psychologisch consulent en werkt voor mensen met dementie. Hij is slechthorend, maar zijn cochleaire implantaten helpen hem om geen enkel goed gesprek uit de weg te gaan.

Luna Cuypers (v), 18, Wilsele (Vlaams-Brabant)

"Ik werd al vaak benadeeld op basis van mijn ziekte. Dat is niet eerlijk. Daarom vind ik het belangrijk dat we kunnen zijn wie we zijn, in zijn geheel."

"Je bent niet alleen wat je meemaakt". Luna heeft dan wel een stevige bagage door haar fysieke gezondheid, maar ze is vooral meer dan dat én dat wil ze bewijzen.

Milan Calloens (m), 22, Aalst (Oost-Vlaanderen)

"Ik ben geprivilegieerd op vele vlakken, al zou elke jongere hetzelfde moeten kunnen bereiken. Daar wil ik voor gaan."

Milan voelt zich geprivilegieerd op vele vlakken. Dat wil hij gebruiken om het verhaal van anderen naar buiten te brengen. Dat deed hij al op Europees niveau, als Europese jongerenvertegenwoordiger bij de Vlaamse Jeugdraad en nu bij De Warmste Week. Milan wil dat elke jongere de wereld mee kan vormgeven, zodat iedereen kan zijn wie die is.

Finn van Batenburg (m), 16, Wommelgem (Antwerpen)

"Ik ben zelf transgender. Ik weet hoe het is om jezelf niet te kunnen zijn, om raar bekeken te worden. Om uitgescholden of zelfs bedreigd te worden. Ik weet wat voor gevoel dat geeft."

Finn is met zijn 16 jaar de jongste van de #DWW21. Finn staat op dit moment aan de start van zijn fysieke transitie. Hij wil met andere jongeren in dialoog gaan over transgender zijn en wat dat met zich meebrengt.  

Eva Luna Van Hijfte (v), 17j, Gent (Oost-Vlaanderen)

"Onze maatschappij legt zoveel druk op jongeren en laat weinig ruimte over om te ontdekken wie je bent."

Eva Luna is vaak de 'psycholoog' van de groep. Ze biedt een luisterend oor aan al haar vrienden en vriendinnen, hoewel dat soms ook zwaar is. Dit najaar is ze niet alleen één van de #DWW21 jongeren van De Warmste Week, maar speelt ze ook de hoofdrol in de nieuwe jeugdfilm 'De Gebroeders Schimm'.

Hariette Sylva (v), 20, Heverlee (Vlaams-Brabant)

"Mijn huidskleur differentieert mij vandaag de dag niet meer bijzonder, maar dat ik ervaring in de jeugdhulp heb… dat wel. Al houdt me dat niet tegen om volop mezelf te zijn."

Hariette is met haar 180.000 volgers op TikTok geen onbekende. Op een onnavolgbare en humoristische manier maakt ze moeilijke thema's bespreekbaar.

Soukaïna Matoug (v), 22, Boutersem (Vlaams-Brabant)

"Ik wil dat mensen zichzelf op tv kunnen zien en zich gehoord en vertegenwoordigd voelen op de grootst mogelijke manier."

Soukaïna is studente bedrijfsmanagement en marketing. 'Kunnen zijn wie je bent' is voor haar belangrijk. Samen met enkele vriendinnen richtte ze MUTURE op, een initiatief dat tot doel heeft de stemmen van dit multiculturele tijdperk te verruimen en tegelijkertijd kansen te bieden aan toekomstige generaties. Van deze multiculturele én toekomstige generatie maakt ze zelf ook deel uit.

Ilias El Kostit (m), 24, Mortsel (Antwerpen)

"Ik wil bijdragen aan een wereld waar het individu kan zijn wie die wil, zonder zich te moeten schamen of verschuilen achter de normen en waarden van anderen."

"Ik ben goed in luid roepen." Inderdaad, Ilias is er én hij neemt het heft in handen voor anderen. Sporten is zijn ultieme uitlaatklep, in een leven dat voor hem ook niet altijd even gemakkelijk is.

Lotus Li (v), 19, Brugge (West-Vlaanderen)

"Weet je wat het leukste aan jong zijn is? Gewoon dromen én doen, zonder grenzen."

Lotus is één en al engagement. En daar wil ze écht dingen mee veranderen, bijvoorbeeld als adviseur bij de Vlaamse Jeugdraad. Maar ze is ook één van de oprichtsters van Untold Asian Stories, waarmee ze de Aziatische gemeenschap in Vlaanderen wil doen verbinden met zichzelf en met anderen.

Kato Marynissen (v), 21, Gent (Oost-Vlaanderen)

"Ik merk dat er nog een groot taboe hangt rond lichaamsbeleving, voeding, gewicht, het uiten en accepteren van emoties..."

Kato studeert voor psychiatrisch verpleegkundige. Ze heeft een tijdje geworsteld met een eetstoornis en schreef er een boek over om anderen te inspireren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Ze werkt op dit moment aan een tweede boek.

Melissa Luykx (x), 23, Lommel (Limburg)

"Donkere dagen doorkomen is een overwinning en leuke momenten zijn trofeeën om te koesteren. Jongeren die worstelen met een depressie hebben die boodschap nodig."

Melissa heeft een sterk engagement in het jeugdwerk, vooral in de Chiro en de jeugdraad van Lommel.

Kara Lamal (x), 21, Meise (Vlaams-Brabant)

"Ik wil kunnen leven in een wereld waar mensen met een beperking niet als buitenaardse wezens bekeken worden."

Kara studeert psychologie én biomedische wetenschappen aan de VUB. Dat is niet niets, twee studierichtingen tegelijkertijd. Kara wil hokjesdenken voor eens en voor altijd de wereld uit. Zelf heeft die ASS (autismespectrumstoornis) en die wil heel Vlaanderen en Brussel laten zien dat dat helemaal niet zo abnormaal is.

Elian Pergola (m), 20, Zolder (Limburg)

"Soms komen mijn wilde ideeën naïef en onbezonnen over, maar dat hoort volgens mij nu eenmaal bij ‘jong zijn’."

Elian heeft Italiaanse roots, en daar is hij trots op. Maar dat was niet altijd even evident. Als kind voelde hij zich niet goed in zijn vel, omdat hij gepest werd op school. Elian is gebeten door media en wil daarmee een klankbord vormen voor andere jongeren. 

Jonathan Peeters (m) 22, Opwijk (Vlaams-Brabant)

"Iedereen moet zichzelf zijn, want er zijn genoeg anderen."

Jonathan is student sociaal cultureel werk in Leuven. "Grijp alle kansen die je krijgt!" Dat is Jonathans motto. En vooral: scoor! Jonathan speelt basket en is fervent skiër. Hij breekt een lans voor een toegankelijke samenleving. Jonathan zit zelf in een rolstoel, maar dat houdt hem nooit tegen.

Amin Khorari (m), 23, Drogenbos (Vlaams-Brabant)

"Vaak hoor ik van vrienden hier in Brussel dat ze zich niet echt ‘Vlaming’ voelen, omdat er geen rekening gehouden wordt met ons, ook al zijn er heel actieve jongeren hier in onze multiculturele hoofdstad."

Tijdens de zomermaanden neemt Amin als speelpleinverantwoordelijke bij de VGC honderden Brusselse kinderen en jongeren mee op sleeptouw. Amin is dan ook de Brusselse ket van de #DWW21. De Warmste Week is voor hem geslaagd als Vlaanderen én Brussel samen de handen in elkaar slaan en als iedereen, ook in onze hoofdstad, kan zijn wie die is.

Marijse Trasaert (v), 24, Wondelgem (Oost-Vlaanderen)

"Vanuit mijn geloof, als christen, is naastenliefde enorm belangrijk. Ik help dan ook waar ik kan."

Marijse is één brok jonge energie én humor. Ze is christelijk en 'naastenliefde' is voor haar heel belangrijk. Dat wil ze meenemen in De Warmste Week.

Rian Snoeks (m), 18, Pelt (Limburg)

"Muziek is mijn zuurstof en geeft mij de ademruimte die ik nodig heb om mezelf te kunnen zijn."

Rian jaagt zijn dromen na, zowel met zijn muziek - hij was finalist van De Nieuwe Lichting op StuBru - als met zijn stijl. Hij is bezig met styling en wil vooral met zijn muziek vanuit Limburg heel Vlaanderen en Brussel veroveren.


Laurence Van Liedekerke Communicatiemedewerker VRT, VRT

 

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos