Zomerhit wordt de soundtrack van deze zomer

Acht weken lang Zomerhit in Blankenberge met Radio2 en VRT 1

Maandag 25 maart 2024 - In juli én augustus moet je in Blankenberge zijn. Want naast zon, zee en strand brengt de zomer ook de onmiskenbare klanken van Zomerhit. VRT 1 en Radio2 slaan opnieuw de handen in elkaar voor dit muziekfeest. Acht weken lang wordt Blankenberge dé bestemming voor muziekliefhebbers. Twintig artiesten van bij ons zullen er strijden om de felbegeerde trofee. Van maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus zullen inwoners en bezoekers in de badstad kunnen genieten van optredens, live-uitzendingen en opnames.

Samen met andere bekende Radio2-dj's vat Radio2-dj Kim Debrie post aan de Belgium Pier in Blankenberge voor acht weken Radio2 Aan zee. Dat belooft acht weken lang een muzikaal festijn aan de Belgische Kust met elke weekdag optredens van bekende artiesten. Kortom: er valt ter plaatste heel wat te beleven bij Radio2.

Kim Debrie, Radio2-dj: "Zomerhit is voor mij hét hoogtepunt van de zomer: acht weken feest, muziek en optredens in Blankenberge. Radio maken met het zand tussen je tenen en het allerbelangrijkste: met de luisteraar lekker dichtbij!"

De vertrouwde gezichten van Zomerhit, Siska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. Op maandag 12 en dinsdag 13 augustus worden er twee shows opgenomen waarin je kennis maakt met alle genomineerden. Die shows bekijk je op zaterdag 17 en 24 augustus op VRT 1 en VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus volgt dan de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2024, live te volgen op VRT 1, Radio2 en VRT MAX.

Presentatoren Siska & Niels: "Geen zomer zonder Zomerhit! Wij hebben er alvast zin in: de beste Vlaamse artiesten, spetterende shows én een felbegeerde trofee. Drie ingrediënten voor een schitterende zomer!”

Maar er is meer! Zita Wauters zal de bezoekers opnieuw meenemen achter de schermen voor een exclusief kijkje in de wereld van Zomerhit.

Voor wie er niet bij kan zijn: alle Zomerhit-verhalen zijn steeds te volgen op de kanalen van VRT 1 en Radio2 én op VRT MAX. ​

Zomerhit 2024: van 8 juli tot en met 31 augustus in Blankenberge. Samen met Radio2 en VRT 1.

Elise Vandevenne

VRT Communicatie

Lisa Dupond

VRT Communicatie

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met