Zomerhit verwelkomt internationale kleppers

En stuurt actrice Lynn Van den Broeck als reporter achter de schermen

Woensdag 6 juli 2022 – Sinds maandag zijn de twintig genomineerden voor Zomerhit bekend en kan er gestemd worden via de VRT NU-app. Die kanshebbers op de trofee zijn de komende weken allemaal te gast op Radio2. Ze treden natuurlijk ook op tijdens een van de zes televisieshows van Eén, maar er is nog veel meer: Zomerhit-winnaars van vroeger zijn erbij en er worden verrassende duetten gezongen. Ook internationale toppers komen langs. Er valt zoveel te beleven en jij moet daar niets van missen, zes weken lang op Eén én Radio2, zowel op televisie, radio, als online.

Diep, zwoel en hoog

Naast artiesten van bij ons, zakken ook buitenlandse, grote namen af naar onze kust. Zo krijgt Zomerhit het bezoek van S10. De Nederlandse zangeres werd in mei elfde op het Eurovisiesongfestival met haar nummer De diepte. Nog uit Nederland komen de Vengaboys, al zorgen zij vooral voor een zwoele, Zuiderse sfeer. Met hits als We like to party!, Boom, boom, boom, boom!! en We’re going to Ibiza! scoorden ze wereldwijd, ook in Groot-Brittannië. Dus misschien kan Sam Ryder die feestnummers wel meezingen. De TikTok-ster werd met Spaceman tweede op het Eurovisiesongfestival en laat zijn indrukwekkende stem ook tijdens Zomerhit naar indrukwekkende hoogtes klimmen.

Hoe is de sfeer backstage?

Samen met de tientallen artiesten, uit binnen- en buitenland, verwelkomt Zomerhit ook hun honderden fans met open armen. Er valt immers heel wat te beleven, ook voor en na de show. Daarom zal Lynn Van den Broeck als backstagereporter verhalen sprokkelen. Lynn is actrice en speelt in Thuis de rol van Viv. Tijdens Zomerhit duikt ze achter de schermen van het muziekfeest en ook tussen het publiek. Lynn zal filmpjes maken voor de sociale media van Eén en Radio2. Wanneer er nieuws is over grote namen die langskomen, vertelt ze dat ook op Radio2. Alle verhalen over Zomerhit hoor je trouwens eerst op Radio2, elke dag weer, zes weken lang.

Lynn is niet de enige die backstage artiesten zal ontmoeten, ook jij krijgt die kans. Op de sociale media van Eén en Radio2 lanceerde Lynn zonet een wedstrijd voor een exclusieve meet and greet met Sam Ryder. De fans halen maar beter hun beste TikTok-skills boven. Ontdek alle info op de Instagram-pagina's van Eén en Radio2.

Lynn Van den Broeck – © VRT
Lynn Van den Broeck – © VRT

Kom meezingen met topartiesten

De eerste halte van Zomerhit is De Panne. De studio van Radio2 staat er van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli. Tussen 10 en 20 uur ben je van harte welkom op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli neemt Eén de eerste twee televisieshows op. Die zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Wie komt er langs op dinsdag 12 juli?

Deze vier genomineerden zingen hun nummer dat kans maakt op de Zomerhit 2022:

 • Axelle – Candy crush
 • Clouseau – Nu gaat het gebeuren
 • Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
 • Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

Natuurlijk zijn de winnaars van vorig jaar er ook bij:

 • Niels Destadsbader en Regi – De wereld draait voor jou

Maar ook deze toppers zorgen voor een zomerse sfeer:

 • Belle Perez
 • Helmut Lotti
 • Wim Soutaer

Laat je verrassen door een bijzonder duet, speciaal voor Zomerhit, van:

 • Jérémie Makiese en Maksim

En deze internationale gasten maken het feest compleet:

 • S10
 • Vengaboys

De show begint om 21.15 uur op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Welkom!

Ook op woensdag 13 juli is het feest in De Panne. Welke artiesten er dan op het podium staan, kom je nu vrijdag 8 juli te weten via de sociale media van Eén en Radio2.

Elise Vandevenne

VRT Communicatie

Bart Verbeeck

VRT Communicatie

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met