Skip to Content

WK-groepsfase Rode Duivels best bekeken voetbalmatchen ooit

De drie wedstrijden van de Rode Duivels in hun groepsfase op het WK in Brazilië zijn de drie best bekeken voetvalmatchen ooit. Gisterenavond sneuvelde opnieuw een kijkcijferrecord: maar liefst 2.253.329 kijkers zaten tijdens Zuid-Korea – België voor het scherm gekluisterd, goed voor een marktaandeel van 82.8%.

Na elke match die de Rode Duivels in Brazilië afwerkten, werd een nieuw kijkcijferrecord gevestigd. De top drie van de best bekeken voetbalwedstrijden ziet er als volgt uit:

  Zender Wedstrijd Kijkcijfer Marktaandeel
1 Canvas Zuid-Korea-België 2.253.329 kijkers 82,2%
2 Canvas België-Rusland 2.190.127 kijkers 80,8%
3 Canvas België-Algerije 2.189.421 kijkers 79,7%

In de kijkcijfertop aller tijden moeten de Rode Duivels enkel Bart De Pauw en Tom Lenaerts laten voorgaan. De laatste aflevering van hun Schalkse ruiters op 2 maart 1997 had gemiddeld 2.278.675 kijkers.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos