Wie wint Zomerhit 2024?

Volg de spannende strijd naar de opvolger van Pommelien Thijs

Maandag 8 juli 2024 - De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus weten we wie de winnaar wordt van Zomerhit 2024.

Wie is jouw favoriet?

Dit zijn de twintig genomineerden, in alfabetische volgorde:

 • Aaron Blommaert - Egotrip
 • Bart Kaëll - Shalala
 • Bart Peeters - Zwemmen in de zee
 • Belle Perez - Bailale
 • Berre - Break 'em all
 • Camille - Oeh la la la
 • IIII - Unapologetically
 • Francisco - Fake news
 • Garry Hagger – Zomerlicht
 • Günther Neefs – Zomerse dag
 • Gustaph - Faith in what you feel
 • Hannah Mae & MAKSIM - Ik wil dat je liegt
 • judith - are u done?
 • Laura Tesoro - Oya lélé
 • LEEZ - Toxic lullaby 
 • Omdat Het Kan & Average Rob - On met la patate
 • Pauline - Energie
 • Regi ft. Arno - Simple life
 • Sam Gooris - Arrivederci 
 • Yannick Bovy x Slongs - The richest man on the planet

 

Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 7 juni en 5 juli 2024 zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 en/of MNM stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 vormt de definitieve lijst.

De stemming is vanaf nu geopend. Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via VRT MAX. Vanaf maandag 8 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. Stem je meerdere keren per week, dan telt alleen je laatste inzending. Die stemming loopt af op zaterdag 24 augustus om 23.59 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De finalisten worden bekendgemaakt op Radio2 op zondag 25 augustus tussen 13 en 16u.

Vanaf zondag 25 augustus kun je nog een keer stemmen, op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Ook tijdens deze stemming telt alleen je laatste inzending. De tellers blijven gedurende de acht weken stemming doorlopen, de stemmen van beide rondes worden dus bij elkaar opgeteld. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 31 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2024.

Leer jouw favoriete artiesten écht kennen

De strijd is nu echt begonnen. Op VRT 1 maak je kennis met de twintig genomineerden. Van maandag tot donderdag, net voor het weerbericht, leer je een kandidaat en zijn of haar nummer beter kennen.

Alle genomineerden zijn te gast bij Radio2 in Blankenberge. Van maandag tot donderdag babbelen ze uitgebreid bij Kim Debrie tussen 13 en 16u en daarna komen ze optreden voor alle fans op de zeedijk.

Ga eens langs bij Radio2

Radio2 trekt 8 weken lang naar Blankenberge en zorgt voor de perfecte soundtrack voor de zomer. Ontdek de beste programma's, kom alles te weten over de genomineerden van Zomerhit en beleef de mooiste concerten bij Radio2 aan zee. 

Website preview
Zon, zee, Zomerhit: Radio2 neemt 8 weken lang vakantie in Blankenberge
Vrijdag 21 juni 2024 - Radio2 trekt 8 weken lang naar Blankenberge en zorgt voor de perfecte soundtrack voor de zomer. Ontdek de beste...
communicatie.radio2.be

Kom naar Blankenberge

De vertrouwde gezichten van ZomerhitSiska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. De eerste show wordt opgenomen op maandag 12 augustus. Je kunt ze bekijken op zaterdag 17 augustus om 20.45 uur, op VRT 1 en VRT MAX. De tweede show wordt opgenomen op dinsdag 13 augustus, waarvan je de uitzending bekijkt op zaterdag 24 augustus. In de shows komen telkens 10 genomineerden aan bod die hun nummer zingen dat kans maakt op Zomerhit 2024. De finale is live te volgen op zaterdag 31 augustus op VRT 1, VRT MAX en Radio2.

De shows beginnen rond 20 uur, op het evenementenstrand aan de Belgium Pier in Blankenberge. Het terrein gaat open rond 18 uur. Zomerhit is volledig gratis. De shows zijn toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom! Wil je zeker zijn van een plek op de eerste rij, beleef dan Zomerhit als Zomervip. Ontdek er alles over via www.zomeraandepier.be

Alle Zomerhit-verhalen van voor en achter de schermen kun je dagelijks meevolgen op Radio2 en VRT MAX. Ook op de sociale media valt er van alles te beleven. Daar neemt Zita Wauters je mee op sleeptouw.


Info voor journalisten, niet voor publicatie

Wil je, als journalist, fotograaf of videograaf, graag de opnames bijwonen? De uitnodigingen voor de eerste twee shows volgen later.

Elise Vandevenne

VRT Communicatie

Lisa Dupond

VRT Communicatie

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met