Welke muziek mag gespeeld worden op jouw begrafenis?

Welke muziek mag gespeeld worden op jouw begrafenis?

Joris Hessels vraagt het aan 8 bekende Vlamingen in podcast Last goodbye

Zondag 5 mei 2024 – Welke tijdloze platen mogen gedraaid worden tijdens jouw laatste groet? Joris Hessels vraagt het in de nieuwe Tijdloze-podcast Last goodbye aan 8 bekende Vlamingen. Onder meer Erik Van Looy, Gloria Monserez en Viktor Verhulst delen hun tijdloze platen en kijken terug op het leven via hun muzikaal afscheid. Hoe zullen we ons hen herinneren? En wat vertellen de verrassende keuzes die zij maken voor hun eigen laatste groet? De eerste aflevering van Last goodbye geeft een unieke inkijk in het hart en de drijfveren van Erik Van Looy. Hij vertelt waarom hij afscheid wil nemen op de tonen van 'Jaws', Joost Klein en Wim Sonneveld.

Story image

"Dat éne nummer"

De muziek voor je afscheid? Je hebt het vast wel érgens op een lijstje geschreven. Want je weet nooit wanneer het noodlot plots toeslaat en je je dierbaren niet meer hebt kunnen vertellen dat je dat ene nummer dat ooit op de radio speelde tijdens jullie huwelijksreis écht moet gespeeld worden tijdens de laatste groet. Klinkt macaber? Niet als het van Joris Hessels afhangt! 

Joris vroeg 8 bekende Vlamingen, bij leven en welzijn, naar hun begrafenis-playlist. Erik Van Looy, Jente Pironet (Portland), Elodie Ouedraogo, Kristel Verbeke, Gloria Monserez, Sven Mary, Fatma Taspinar en Viktor Verhulst delen hun meest intieme afspeellijst met Joris en ook met jou, in de nieuwe Tijdloze-podcast Last Goodbye

Erik Van Looy kiest voor 'Jaws'

Erik Van Looy bijt als eerste gast van Joris de spits af. Hij verklapt dat hij altijd jaloers is geweest op Jan Verheyen, grote fan is van Joost Klein en dat hij zelfs twijfelde om af te zakken naar Malmö. Voor zijn afscheidsviering kiest hij voor de muziek van 'Jaws', Alice Cooper, Wim Sonneveld, Joost Klein en The Village People.

Erik Van Looy (in Last goodbye): “Heel mijn leven is eigenlijk, zeker met de films die ik gemaakt heb, een plottwist. Er gebeurt nog iets wanneer je het niet meer verwacht. Die kist gaat binnenkomen en met die muziek gaan ze denken: hij gaat eruit komen."

​"Uiteindelijk bedenk je je ik kan in vrede sterven, want ik ga
Het Journaal van VRT wel halen, maar dat mag geen ambitie zijn hé. Dat is walgelijk. Je bent altijd bezig met heel veel mensen te entertainen en een goed gevoel te geven terwijl ik veel liever de mensen rondom mij een nog beter gevoel had gegeven."

​"Ik vind een leven lang duren. Je snapt waarom iemand van 80-85 er genoeg van heeft. Ik snap dat, het duurt lang. Het gaat bij mij gepaard met: ik ben heel rusteloos. En stilaan groeit het besef dat dat niet meer gaat overgaan.”

Beluister de volledige aflevering met Erik Van Looy vanaf nu op VRT MAX.

Story image

Last goodbye: elke zondag een nieuwe aflevering op VRT MAX

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Tijdloze

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos