Skip to Content
Warmathon: Gentenaars lopen anderhalve keer rond de aarde

Warmathon: Gentenaars lopen anderhalve keer rond de aarde

Gent zamelt 67.240 euro in voor De Warmste Week van Music For Life

Vandaag namen 6.724 lopers deel aan de Warmathon in Gent, een nieuw record. Daarmee zamelt de stad 67.240 euro in voor meer dan duizend goede doelen.

De deelnemers in Gent liepen samen 23.108 rondjes van 2,7 kilometer, samen goed voor 62.391 kilometer. Dat is meer dan anderhalve keer de omtrek van de aarde en meer dan 20.000 kilometer meer dan in Brugge gisteren. Gent mag zich dan ook voor minstens één dag De Warmste Stad van Vlaanderen noemen. 

Doet Antwerpen nog beter?

Morgen wordt de Warmathon gelopen in Antwerpen. De stad die morgenavond de meeste kilometers heeft gelopen, mag zich De Warmste Stad van Vlaanderen noemen. Eén ding staat vast: het wordt Gent of Antwerpen.

Dit is de voorlopige tussenstand:

1. Gent - 62.391 km
2. Brugge - 38.650 km
3. Hasselt - 33.083 km
4. Leuven - 32.248 km

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos