Skip to Content
De VRT zet mee de schouders onder MediaMotorEurope

De VRT zet mee de schouders onder MediaMotorEurope

Een project dat Europese deeptech-pioniers helpt bij de ontwikkeling van de mediaoplossingen van morgen

Het nieuwe project MediaMotorEurope (MME) wil stimulansen bieden aan veelbelovende Europese deeptech-pioniers die bezig zijn om de grootste actuele uitdagingen van de media-industrie aan te pakken. Het wil die vernieuwers steunen bij het ontwikkelen van schaalbare mediaoplossingen. De VRT is via haar afdeling VRT Sandbox een van de drijvende krachten achter het project dat mede gefinancierd wordt door het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie.


Met een op maat gesneden mentorprogramma voor deeptech-start-ups en -scale-ups, wil MME een krachtig ecosysteem creëren met vooraanstaande spelers uit de mediasector en de creatieve sector: mentoren, bedrijven, investeerders, mediaorganisaties, journalisten en incubatoren. 

Uitdagingen aanpakken

Dat levendige ecosysteem zal de geselecteerde bedrijven in staat stellen om hun activiteiten uit te breiden en om de markt op te gaan met unieke oplossingen voor een aantal van de grootste uitdagingen en behoeften waarmee de mediasector momenteel geconfronteerd wordt:

  • de strijd tegen desinformatie en nepnieuws
  • verbeterde toegankelijkheid tot en inclusie bij mediadiensten voor mensen met een handicap
  • vergevorderde interactie van mens en machine
  • betere bescherming van persoonlijke data door nieuwe technologieën
  • overgang naar een datagedreven media 4.0 markt

MME kan steunen op krachtige media- en innovatiehubs en op belangrijke spelers in de wereld van de tech en investeringen: VRT, Media City Bergen, Thermi, Athens Technology Center, Cluster Sofia Knowledge City, FastTrack en F6S.

Story image

 

Trajectwerking

Elke deeptech-pionier zal beginnen aan een speciaal afgestemd steunprogramma van zes maanden waarbij de begeleiding focust op bedrijfsontwikkeling, technologieverificatie en –validatie, marktrijpheid voor de media-industrie, matchmaking met bedrijven en pitchen. Het dienstenpakket zal geleverd worden door vier innovatiehubs met steun van een samenwerkingsplatform. De start-ups die het beste presteren, zullen uitgenodigd worden om hun innovaties te presenteren op internationale evenementen. Alle diensten zullen gratis ter beschikking staan dankzij Startup Europe.

MediaMotorEurope zal drie open oproepen lanceren in de loop van 2020 en 2021 en de scale-up van in totaal 60 start-ups selecteren en ondersteunen. De eerste oproep wordt gelanceerd in mei 2020.

Volg ons vandaag om mee vorm te geven aan de mediaoplossingen van morgen.

#MediaMotorEurope

https://mediamotoreurope.eu/

Story image

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos