Skip to Content

VRT zendt vanaf 6 december Journaal met Vlaamse Gebarentaal uit op open net

Vanaf dindag 6 december zal VRT Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal (VGT) in primtime om 20.15u uitzenden. Totnogtoe kan men het journaal met VGT live volgen online via Deredactie.be Dit journaal met VGT zal nu ook te zien zijn op het kanaal van Ketnet. Indien er die dag een live-uitzending van een groot cultuur- of sportevenement te zien is op dat kanaal dan zal Het journaal met VGT daarna uitgezonden worden. De live-uitzending met VGT via Deredactie.be blijven we uiteraard aanbieden. Op die manier wil VRT nog intensiever haar opdracht om haar aanbod toegankelijk te maken uitvoeren.

Geertje De Ceuleneer, adviseur diversiteit: “Nieuws is een kernopdracht van de VRT, waarmee we zoveel mogelijk mensen willen bereiken.Tijdens de aanslagen van 22 maart heeft de VRT onmiddellijk een aantal journaals aangeboden met Vlaamse Gebarentaal op open net. De doelgroep van VGT-gebruikers stelde dat erg op prijs. Recht op informatie speelt niet alleen in tijden van crisis. Daarom zetten we in op een dagelijks journaal met gebarentaal , dat op verschillende manieren kan bekeken worden: online en binnenkort ook op open net.”

Het journaal met VGT op open net is de recentste aanvulling van de inspanningen die VRT op dat vlak doet. Karrewiet (Ketnet), De week van Karrewiet (Ketnet) en Karrewiet Plus (Ketnet) worden met Vlaamse Gebarentaal  uitgezonden op Ketnet en aangeboden op Ketnet.be. Het journaal van 19 uur (Eén) met Vlaamse Gebarentaal wordt live uitgezonden op Deredactie.be, en is daar ook na de uitzending te bekijken. Alle programma’s met Vlaamse Gebarentaal zijn gratis te herbekijken via Net Gemist en Ooit Gemist, het aanbod-op-aanvraag van de VRT.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos