VRT zendt vanaf 6 december Journaal met Vlaamse Gebarentaal uit op open net

Donderdag 20 oktober 2016 — Vanaf dindag 6 december zal VRT Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal (VGT) in primtime om 20.15u uitzenden. Totnogtoe kan men het journaal met VGT live volgen online via Deredactie.be Dit journaal met VGT zal nu ook te zien zijn op het kanaal van Ketnet. Indien er die dag een live-uitzending van een groot cultuur- of sportevenement te zien is op dat kanaal dan zal Het journaal met VGT daarna uitgezonden worden. De live-uitzending met VGT via Deredactie.be blijven we uiteraard aanbieden. Op die manier wil VRT nog intensiever haar opdracht om haar aanbod toegankelijk te maken uitvoeren.

Geertje De Ceuleneer, adviseur diversiteit: “Nieuws is een kernopdracht van de VRT, waarmee we zoveel mogelijk mensen willen bereiken.Tijdens de aanslagen van 22 maart heeft de VRT onmiddellijk een aantal journaals aangeboden met Vlaamse Gebarentaal op open net. De doelgroep van VGT-gebruikers stelde dat erg op prijs. Recht op informatie speelt niet alleen in tijden van crisis. Daarom zetten we in op een dagelijks journaal met gebarentaal , dat op verschillende manieren kan bekeken worden: online en binnenkort ook op open net.”

Het journaal met VGT op open net is de recentste aanvulling van de inspanningen die VRT op dat vlak doet. Karrewiet (Ketnet), De week van Karrewiet (Ketnet) en Karrewiet Plus (Ketnet) worden met Vlaamse Gebarentaal  uitgezonden op Ketnet en aangeboden op Ketnet.be. Het journaal van 19 uur (Eén) met Vlaamse Gebarentaal wordt live uitgezonden op Deredactie.be, en is daar ook na de uitzending te bekijken. Alle programma’s met Vlaamse Gebarentaal zijn gratis te herbekijken via Net Gemist en Ooit Gemist, het aanbod-op-aanvraag van de VRT.