VRT zendt op zondag 10 december Islamitische eredienst uit

VRT zal voortaan twee Islamitische erediensten per jaar uitzenden. De eerste is op zondag 10 december om 10.00 uur te zien bij Eén.

Als publieke omroep heeft VRT jarenlange ervaring met het in beeld brengen van erediensten. Naast Rooms-katholieke erediensten deed VRT dit al voor verschillende erkende religies in ons land: de Orthodoxe, de Protestants en de Evangelische kerk, net als voor de Joodse gemeenschap.

Het uitzenden van erediensten zien we bij VRT als een service: Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen op die manier de viering toch volgen. En door in alle openheid bij elkaar te laten binnenkijken, kunnen mensen elkaars geloof ook beter begrijpen.

Het is namelijk de opdracht van VRT om de Vlaming in contact te brengen met verschillende opinies, opvattingen en levensbeschouwingen. Daarom worden levensbeschouwelijke strekkingen geïntegreerd in het aanbod, op radio, televisie en online. Daarnaast organiseert VRT structureel overleg met vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen.

De Islamitische erediensten worden tijdens de week opgenomen en uitgezonden op zondag, de gebruikelijke dag in onze programmagids. Indien er die dag een Rooms-katholieke eredienst gepland staat dan wordt die Islamitische eredienst hiervoor uitgezonden.

 

Programma-informatie:

Op 10 december zenden we het verslag uit van de Islamitische ceremonie van 6 december 2017 in de Hasaan Ebno Tabit Moskee te Genk, naar aanleiding van de verjaardag van de geboortedag van de profeet Mohammed, ‘Mawlid an-Nabi’. Sprekers zijn Dhr. Salah Echallaoui, voorzitter van het Executief van de Moslims van België, Dhr. Mohamed Kajjaj, imam verbonden aan het Executief van de Moslims van België, Dhr. Boujemaa El Ghamarti, imam van de moskee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor Rissala o.l.v. Hassan Muhammady.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met