Skip to Content
VRT toont innovatietrends op Media Fast Forward

VRT toont innovatietrends op Media Fast Forward

Jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement op donderdag 8 december 2016

Op donderdag 8 december 2016 biedt VRT Innovatie je een blik op de toekomst met Media Fast Forward, het jaarlijkse inspiratie- en netwerkevenement op de VRT in Brussel.

Media Fast Forward focust op de laatste trends in media-innovatie, met thema’s als big data, smart cities, virtual reality en YouTube programmatie. Meer informatie over de sprekers, talkshows, workshops en demo’s vind je via de 'lees meer' link hieronder.

 

Bijna volzet - schrijf nu in of bekijk de videostreams

VRT innovatie ontvangt graag zowel VRT-collega’s als mediaprofessionals en andere enthousiastelingen. Met succes: de gastenlijst loopt razendsnel vol. Wie snel is kan hier nog altijd gratis inschrijven. Wil je volgen vanop afstand of achteraf kijken? Dat kan:  je vindt een livestream op de website van Media Fast Forward. Daarnaast zijn korte interviews en quotes te volgen via Facebook Live. De volledige presentaties zijn nadien ook apart te bekijken op het YouTube kanaal van VRT Innovatie

Binnen- en buitenlandse experts over innovatie

Phil Fearnley van MyBBC vertelt hoe de Britse openbare omroep big data gebruikt om haar relatie met het publiek te transformeren. Wouter Quartier (strategisch manager VRT) en Pierre Marchand (Teradata) tonen aan hoe data kansen kan bieden aan een openbare omroep. Imec-pionier Tanguy Coenen gebruikt data voor innovatieplatformen binnen Smart Cities.

Boris van Bennekum en Hubert van der Want (BNN-VARA) lichten de sluier van het succesvolle Nederlandse YouTube-programma #BOOS. Tijdens een aansluitende talkshow spreekt radiomaker Floris Daelemans met enkele YouTube programmamakers over het maken van online content. 

Daarnaast toont VRT innovatie de resultaten van eigen projecten. Zo vertellen Jolien Durwael en Pieter Baert over het VRT Start-up-project Superdiv, brengt Floris Daelemans resultaten van het on demand radio onderzoeksproject Hack the Sound en toont Marieke Lycke een demo van het project STON rond automatische ondertiteling.

Tenslotte gaan Rik Bauwens en Steven Lemmens (Studio Brussel) dieper in op de Moments-app. Deze laatste is eerder getest op festivals als Dranouter en Leffingeleuren, zal in december worden gebruikt bij Music for Life, maar krijgt in aangepaste vorm evengoed een plek op Media Fast Forward: tijdens het hele evenement kan het publiek inzichten en vragen delen op de Wall of Comments. Dat levert gespreksstof voor een afsluitende talkshow gepresenteerd door Tim Verheyden.

Op de locatie van de VRT Sandbox kan je je ook onderdompelen in verschillende virtual reality demo’s. Technologie-expert Luk Overmeire geeft een presentatie over ImmersiaTV en hoe virtual reality een TV-ervaring kan versterken. Marijn Goossens vertelt over Paradijs, de eerste VR fictiefilm in Vlaanderen, en ook het verhaal achter Wonen.tv en Boeva & the Games kan je ontdekken in de Sandbox. Daarnaast kan je een workshop volgen die het verhaal van Thuis vertelt… volgens data. 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos