Skip to Content

VRT test vernieuwde app voor festivalbeleving op Leffingeleuren

Hoe kunnen we de sfeer en de ervaring van een festival echt vatten zonder er geweest te zijn? Met deze vraag trekt de VRT-afdeling Onderzoek & Innovatie dit jaar naar Leffingeleuren, het driedaagse muziekfestival van Leffinge op 9, 10 en 11 september. Ze testen er de “Wall of Moments” uit, een applicatie die gericht is op het creëren van een totaalbeleving van het festival.

Diegenen die niet op een festival geraken of achteraf herinneringen willen ophalen kunnen op deze manier unieke ervaringen herbekijken. Bezoekers maken korte filmpjes van festivalmomenten die professionele camera’s kunnen missen: een knipoog van een artiest, de interactie tussen het publiek, de spanning tussen de optredens. Via een livestream van filmpjes in combinatie met professionele beelden kunnen thuisblijvers het festival beleven alsof ze er zelf zijn.

Onderzoeksproject ondersteund door de Europese Commissie

Na een eerste test afgelopen zomer heeft het onderzoeksteam de app volledig vernieuwd. Zo werden onder andere redactietools toegevoegd die feedback mogelijk maken op ingezonden filmpjes. Daarnaast wordt ook de iMinds Map of Moments gedemonstreerd, een applicatie waarmee je filmpjes terug kan traceren naar specifieke locaties. In samenwerking met de BBC, iMinds en bedrijven en onderzoekscentra in Oostenrijk probeert het VRT onderzoeksteam technische ideeën uit die live evenementen op een geheel nieuwe manier kunnen weergeven.

Gratis toegangstickets voor testreporters

Het onderzoeksteam doet deze week een oproep voor testreporters op Leffingeleuren. Op hun “Wall of Moments”-festivalstand verwelkomen zij iedereen met een smartphone om de app te testen door hun festivalbeleving vast te leggen in filmpjes van één minuut. Na een screening op inhoud en kwaliteit zijn de filmpjes te bekijken via een live stream op verschillende schermen op het festival en online voor vrienden en familie thuis. 40 testreporters maken tevens kans om een gratis dag-of weekendticket te winnen bij inschrijving.

Wie graag deel wil uitmaken als testreporter, kan terecht op http://wallofmoments.be

http://wallofmoments.be/inschrijven/

http://leffingeleurenfestival.be/

http://icosole.eu

 http://innovatie.vrt.be/project/icosole

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos