Skip to Content

VRT-team wint prijs op internationale hackathon

Een team van de VRT heeft op BBC NewsHACK Editors Lab de Honorable Mention-award van het persagentschap AP (Associated Press) gewonnen.

Het Editors Labs-programma is een prestigieuze competitie waarin teams van verschillende kranten en omroepen innovatieve concepten rond nieuws uitwerken. Gastheer voor het event was dit keer de BBC. In totaal namen er zeventien teams aan deel, waaronder The Washington Post, The Guardian, The Times, The Telegraph en BBC zelf.

Het team van de VRT bestond uit twee ontwikkelaars, Leung Wing en Jonathan Meurrens, graficus Alexander Dumarey en nieuwsredacteur Joris Truyts van deredactie.be. Zij stelden Kagu voor, een nieuwstool die een handig en visueel aantrekkelijk overzicht geeft van de wereldwijde nieuwsheadlines.

“Het is praktisch onmogelijk om al het nieuws op te volgen. Zo kwamen we op het idee om de headlines van over de hele wereld op een visuele manier voor te stellen in een grid met afbeeldingen. Het werd een tool om headlines visueel te vergelijken en groot nieuws in andere landen, en vooral andere talen, te herkennen.”

graficus Alexander Dumarey

Hun idee charmeerde de jury en werd beloond met een speciale prijs aangeboden door het persagentschap AP.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven VRT
Pieter Van Eyndhoven VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos