VRT-team wint prijs op internationale hackathon

Een team van de VRT heeft op BBC NewsHACK Editors Lab de Honorable Mention-award van het persagentschap AP (Associated Press) gewonnen.

Het Editors Labs-programma is een prestigieuze competitie waarin teams van verschillende kranten en omroepen innovatieve concepten rond nieuws uitwerken. Gastheer voor het event was dit keer de BBC. In totaal namen er zeventien teams aan deel, waaronder The Washington Post, The Guardian, The Times, The Telegraph en BBC zelf.

Het team van de VRT bestond uit twee ontwikkelaars, Leung Wing en Jonathan Meurrens, graficus Alexander Dumarey en nieuwsredacteur Joris Truyts van deredactie.be. Zij stelden Kagu voor, een nieuwstool die een handig en visueel aantrekkelijk overzicht geeft van de wereldwijde nieuwsheadlines.

“Het is praktisch onmogelijk om al het nieuws op te volgen. Zo kwamen we op het idee om de headlines van over de hele wereld op een visuele manier voor te stellen in een grid met afbeeldingen. Het werd een tool om headlines visueel te vergelijken en groot nieuws in andere landen, en vooral andere talen, te herkennen.”

graficus Alexander Dumarey

Hun idee charmeerde de jury en werd beloond met een speciale prijs aangeboden door het persagentschap AP.

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Meer informatie

Voor pers
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos