VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Donderdag 25 april 2024 – De directie van VRT en de vakbonden ACV, ACOD en VSOA zijn vandaag akkoord gegaan met de aanstelling van Rob van Eijbergen als externe bemiddelaar om het vertrouwen tussen personeel en directie te herstellen. Het sociaal overleg hierover is constructief verlopen. 

Eind maart kwam de publieke omroep in woelig vaarwater terecht en bleek het vertrouwen aangetast. Op het sociaal overleg van 28 maart 2024 werd overeengekomen dat er gezocht zou worden naar een externe bemiddelaar.

Die is gevonden in de persoon van de Nederlandse professor Rob van Eijbergen. Hij is mediator, organisatieadviseur en hoogleraar Integriteit van Organisaties verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij begeleidt onderzoek naar de integriteit van organisaties. Hij is ook een veelgevraagd expert in de Nederlandse media om commentaar te geven op integriteitsvraagstukken bij bedrijven en organisaties. ​

Rob van Eijbergen begint naar verwachting binnenkort aan zijn opdracht bij VRT. 

Vakbonden en directie geloven in een sterke publieke omroep die iedere dag het verschil maakt in onze samenleving. 

Bob Vermeir Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos