VRT schakelt audioversnelling hoger: VRT MAX en VRT NWS nu ook in de wagen

VRT schakelt audioversnelling hoger: VRT MAX en VRT NWS nu ook in de wagen

Beluister podcasts en nieuwsupdates veilig onderweg

Maandag 9 januari 2023 – Altijd en overal luisteren naar VRT-podcasts en de meest recente nieuwsupdates? Dat kan voortaan ook in de wagen. De apps van VRT MAX en VRT NWS zijn vanaf nu beschikbaar voor Apple CarPlay en Android Auto. Zo luister je onderweg, nog handiger én veiliger, naar alle VRT-radioprogramma's, -podcasts en digitale streams in de apps van VRT MAX en VRT NWS.

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & Digitale Bestemmingen: "Met de lancering van onze car apps maken we al onze sterke VRT-audiocontent nog makkelijker toegankelijk in de wagen. Een nieuwe service dus, voor onze luisteraars. Autodashboards worden steeds digitaler, met heel wat nieuwe spelers die mee aan boord komen. Met VRT MAX en VRT NWS pikken we uiteraard graag in op deze evolutie die razendsnel gaat!"

Digitaal dashboard

Luisteren naar al het moois dat VRT te bieden heeft kan voortaan nog makkelijker in de auto. Vanaf nu ondersteunen de apps van VRT MAX en VRT NWS ook Apple CarPlay (voor gebruikers van het Apple-besturingssysteem) en Android Auto (voor gebruikers van het Android-besturingssysteem). Door de integratie van de apps in beide boordsystemen kunnen automobilisten met compatibele wagens hun favoriete compagnon de route toevoegen aan hun digitale dashboard.

In één oogopslag

De app van VRT MAX biedt vereenvoudigde lijsten en overzicht. Met de populairste podcastreeksen van het moment, live radio en 'Mijn lijst' kan je als automobilist op voorhand je persoonlijke luisterroute uitstippelen. In de app van VRT NWS kan je handig luisteren naar fragmenten uit je favoriete duidingsprogramma's zoals De Ochtend of De Wereld Vandaag, de VRT NWS-podcasts en het meest recente (regio)nieuws. In beide apps kan je genieten van alle (digitale) radiostreams van VRT. En dat alles in één oogopslag zodat de aandacht op de weg blijft. Een veilige rit gegarandeerd.

Ruim aanbod

Met de car app van VRT MAX genieten luisteraars van maar liefst 24 verschillende digitale radiostreams en 175 podcastreeksen onderweg, waar en wanneer ze dat willen, op een toegankelijke en veilige manier.

Dit is meteen ook de énige manier om veilig in de wagen naar de waaier aan digitale streams te luisteren die niet op FM of DAB+ te vinden zijn: Stubru VuurlandStuBru HoorayStuBru UntzStuBru BruutMNM ThrowbackMNM R&BeatsRadio2 UnwindRadio 1 ClassicsRadio 1 Lage LandenlijstKetnet Hits. Zo breng je dus in één klap 10 extra muziekzenders naar je wagen.

Grenzeloos genieten

De car apps zijn ook de ideale reisgezel om in de wagen naar de VRT-radiozenders te blijven luisteren als je de grens over rijdt. Op zomer- of wintervakantie? Blijf gewoon gezellig luisteren naar je vertrouwde VRT-zender tijdens je autotrip naar pakweg Oostenrijk, Italië of Frankrijk.

Reizigers zonder compatibele wagen hoeven niets te vrezen. Want naast Radio 1, Radio2, Studio Brussel, MNM en Klara op FM is er ook nog steeds het ruime aanbod van de VRT-merken op DAB+ (inclusief Klara ContinuoMNM Hits, Radio2 Bene Bene en De Tijdloze).

Yasmine Van der Borght Woordvoerder VRT

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos