Skip to Content
VRT NWS versterkt 'Het journaal'

VRT NWS versterkt 'Het journaal'

Met een multifunctionele studio en extra aandacht voor het late journaal

26 maart 2021 - Vanaf morgen, zaterdag 27 maart, verhuist Het journaal voor een korte tijd naar de Sporza-studio. Zo kunnen in de huidige studio enkele noodzakelijke technische vernieuwingen gebeuren. Vanaf paasmaandag 5 april neemt Het journaal terug zijn vaste stek in Studio 1, ​ die vanaf dan multifunctioneler zal zijn. De studio biedt meer mogelijkheden voor de verschillende journaals doorheen de dag zodat we sneller en wendbaarder kunnen inspelen op de behoeften van de kijkers.

Meer dan ooit vervult Het journaal een belangrijke rol. En net daarom kiezen we om dit voorjaar onze journaalmomenten te versterken. Met extra aandacht voor het late journaal. Aangezien het nieuws nooit stopt zal dat journaal een nog belangrijkere rol spelen om mee te zijn met de laatste nieuwsfeiten. ​ We zullen ook dieper in gaan op enkele nieuwsthema’s van die dag. Goedele Wachters en Xavier Taveirne worden de vaste ankers om ons op weekdagen door de avond te loodsen.

Bekijk hier de reportage in Het journaal.

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur Het journaal: “Meer dan 1 miljoen Vlamingen kijken elke dag nog live naar onze journaals. Maar we weten ook dat niet iedereen tijd heeft voor een uitgebreid nieuwsoverzicht in beeld om 13 uur of 19 uur. En het nieuws staat ook ’s avonds niet stil. Daarom krijgt ons late journaal vanaf 19 april op weekdagen op Eén een uitgebreidere rol. Uiteraard zal het late journaal ook op VRT NU en VRT NWS makkelijk terug te vinden zijn.”
Christophe Janssens: regisseur en projectcoördinator Het journaal : “Het journaal brengt het nieuws in beeld en die blik op de wereld vanuit de studio willen we vergroten. Door alle technologische mogelijkheden die er nu zijn, kunnen we ook makkelijker en sneller live naar mensen toe gaan, naar een expert, journalist of getuige ter plaatse bijvoorbeeld. Onze studio gaat gemiddeld vier keer per dag op antenne, dat zijn meer dan 1500 journaaluitzendingen per jaar vanuit de nieuwsstudio. Om dat elke keer goed te doen, moet ze dus helemaal up-to-date zijn en aan alle kwaliteitsvereisten voldoen.”

De vernieuwing van de studio zal in negen dagen gebeuren en dat is een huzarenklus voor alle medewerkers van decor en technologie. Zeker ook omdat alle corona-maatregelen gerespecteerd moeten worden. De aanpassingen zullen er voor zorgen dat de studio in de toekomst ook gebruikt kan worden voor andere actua-formats.


Niet voor publicatie:

Foto's van de vernieuwde studio volgen op maandag 5 april en vrijdag 16 april. ​ Goedele en Xavier staan ter beschikking voor interviews vanaf dinsdag 20 april.

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos