Skip to Content
VRT NWS lanceert nieuwe podcast rond jongeren en opinie: 'Snapt ge mij nu?'

VRT NWS lanceert nieuwe podcast rond jongeren en opinie: 'Snapt ge mij nu?'

Vrijdag 26 november 2021 - In de podcast Snapt ge mij nu? ​ gaat de 24-jarige journaliste Aurélie Boffé ​ in gesprek met jonge twintigers over actuele onderwerpen die polariseren, zoals het Covid Safe Ticket. De podcast verschijnt vanaf vrijdag 26 november tweewekelijks op vrtnws.be.

Aurélie Boffé is zelf ook een jonge twintiger en woont in Brussel. Na haar studies Toegepaste Taal- en Letterkunde en Journalistiek ging ze, twee jaar geleden, aan de slag op de social mediaredactie van VRT NWS. ​

Aurélie Boffé: "Heb jij ook het gevoel dat we niet meer kunnen discussiëren zonder elkaar aan te vallen of het laatste woord te willen hebben? Awel, ik ook en ik wil daar iets aan doen. Snapt ge mij nu? is een veilige plek waar ik in gesprek ga met jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken. Dit is mijn poging om onze versnipperde generatie wat dichter bij elkaar te brengen. En af en toe ook iets bij te leren door de dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken."

Je vindt de podcast hier.

Covid Safe Ticket: het begin van een pasjesmaatschappij?

De eerste aflevering van Snapt ge mij nu? gaat over het Covid Safe Ticket. Hét moeilijke en meest polariserende onderwerp van het moment. Een QR-code die bepaalt wat je wel en niet mag doen. Waar je wel of niet binnen mag. De ene vindt de coronapas geen probleem. Het zorgt ervoor dat onze sociale contacten veilig zijn. De andere vindt dat het verdeeldheid zaait en mensen uitsluit. Wat met onze vrijheid? Is het Covid Safe Ticket moreel verdedigbaar?

In de eerste aflevering gaan de twintigers Marie, Jef, Eva en Roxanne met elkaar in debat.

Marie Baeten: 22 jaar, studeert Gender en Diversiteit aan de Ugent. Ze vindt het Covid Safe Ticket noodzakelijk om terug te gaan naar een min of meer normaal leven.

Jef Druyts: 20 jaar, studeert Politieke Wetenschappen aan de KULeuven. Zit mee aan tafel omdat hij gevaccineerd is uit solidariteit, maar het Covid Safe Ticket vindt hij een stap te ver gaan.

Eva Albers: 28 jaar, gespecialiseerd in mensenrechten, doctoreert aan de KULeuven.

Roxanne Wellens: 23 jaar, journaliste en auteur. Niet gevaccineerd. Neemt deel omdat ze zich uitgespuwd voelt door de maatschappij en het schandalig vindt dat de regering zo omgaat met het volk.

Alle VRT NWS-podcasts zijn terug te vinden via deze link. Je vindt de podcasts ook terug op de Apple podcast-app of via Google Podcasts, maar ook via Spotify, via Soundcloud of iTunes. 

Snapt ge mij nu? (c) VRT NWS
Snapt ge mij nu? (c) VRT NWS

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos