Skip to Content
VRT NWS gaat verder

VRT NWS gaat verder

Met nieuwscontent op maat, een vernieuwde app en nieuwe vormgeving

Dinsdag 23 augustus 2022 – VRT NWS is de meest relevante nieuwsbron in Vlaanderen. ​ We willen elke Vlaming informeren over nieuws van dichtbij en veraf. Om die relevantie te behouden, zet de nieuwsdienst in op verschillende kanalen om zoveel mogelijk doelgroepen in Vlaanderen te bereiken. De digitale kanalen zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot de prioriteit.

Story image

Mobiele ervaring en gebruiksgemak staan centraal

De digitale touchpoints van VRT NWS willen dé bestemming zijn die elke Vlaming informeert en inspireert. Omdat de nieuwsgebruiker steeds meer op mobiele schermen zit - 80% gebruikt de app of mobiele website – krijgt de mobiele ervaring resoluut voorrang. Op app en site staat het gebruiksgemak centraal. We bezorgen de gebruiker een verrassende nieuwservaring op maat: de belangrijkste actuaverhalen worden in één oogopslag gebundeld, sportberichten komen in een nieuw Sporza-overzicht en iedereen kan kiezen voor gepersonaliseerd regionieuws.

Een dagelijkse podcast: Het kwartier

VRT NWS start op 29 augustus met de splinternieuwe dagelijkse podcast Het kwartier. Lode Roels en Sofie Vander Donckt hosten je door de feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen die raken en ertoe doen. Van de stijgende energiefactuur tot een nieuwe medische doorbraak. Van de chaos op onze luchthavens tot een intrigerende moordzaak. Met relevante vragen en verrassende inzichten. Eén kwartier luisteren wanneer het jou past, om een dag te kunnen meepraten over het nieuws. Elke weekdag nieuw vanaf 16 uur via de app van VRT NWS en VRT MAX.

Ook de vernieuwende digitale formats als Snapt ge mij nu? en #BelRiadh krijgen na de successtart van vorig jaar een nieuw seizoen.

Nieuwe vormgeving

En als kers op de taart krijgt VRT NWS een volledig nieuwe vormgeving helemaal in lijn met de huisstijl van VRT en VRT MAX.

Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal van VRT NWS op Instagram, krijgt een volledig nieuwe look op 1 september met een heldere, duidelijke en aantrekkelijke vormtaal. Nws.nws.nws is de voorbije 3,5 jaar uitgegroeid tot de meest succesvolle nieuwsbron voor tieners in Vlaanderen en mag terecht het paradepaardje van VRT NWS genoemd worden. Ook de vormgeving van Het journaal en Laat wordt opgefrist.

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos