Skip to Content
VRT NWS en BRUZZ slaan de handen in elkaar

VRT NWS en BRUZZ slaan de handen in elkaar

Brusselse verhalen van BRUZZ voortaan te lezen via VRT NWS

Donderdag 16 juni 2022 - VRT NWS doet voor zijn berichtgeving over Brussel voortaan ook een beroep op verhalen van BRUZZ. Dat antwoordde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in de mediacommissie op een vraag van Stijn Bex (Groen) over de samenwerking tussen VRT NWS en BRUZZ.

Sinds deze week neemt VRT NWS webartikels van BRUZZ over op vrtnws.be. Zo wordt het nieuwsaanbod over de negentien Brusselse gemeenten verder uitgebreid. BRUZZ is het multimediale platform van de Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ brengt nieuws, cultuur en verhalen uit de hoofdstad via verschillende kanalen: de website BRUZZ.be, televisie, radio, een wekelijks magazine en social media.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media: "In de beheersovereenkomst van VRT hebben we extra aandacht gevraagd voor nieuws en verhalen uit onze hoofdstad. De samenwerking met BRUZZ is hiervan alvast een eerste concrete en sterke realisatie. Een betere band tussen Brussel en Vlaanderen kan alleen maar als we elkaar beter kennen en meer over elkaar weten. Onbekend is onbemind.”
Elke Jacobs, hoofdredacteur Digitaal & Jong VRT NWS: "We hebben de afgelopen jaren regelmatig nieuwsverhalen over Brussel gebracht op vrtnws.be vanuit de regionale redactie van Radio 2 in Vlaams-Brabant. Dankzij de samenwerking met BRUZZ kunnen we nu een grote stap vooruitzetten in onze berichtgeving over de hoofdstad, waar veel Vlamingen wonen, werken of hun vrije tijd doorbrengen. We zijn blij dat VRT NWS en BRUZZ elkaar zo kunnen versterken.”
Kristof Pitteurs, hoofdredacteur BRUZZ: "BRUZZ biedt een eigen, brede en genuanceerde kijk op wat er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebeurt. We stellen het erg op prijs dat we die blik nu ook kunnen delen met de gebruikers van VRT NWS.  Brussel - en bij uitbreiding het Nederlandstalig netwerk in onze hoofdstad - wordt soms onderbelicht in Vlaanderen. Daar willen wij met deze samenwerking iets aan veranderen."

De samenwerking tussen VRT NWS en BRUZZ is uniek binnen het Vlaamse medialandschap. Het bereik van BRUZZ wordt verruimd en tegelijk wordt het regionale nieuwsaanbod uit Brussel op VRT NWS verrijkt. VRT en BRUZZ bekijken momenteel de verdere uitbreiding van het BRUZZ-aanbod op VRT NU.

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos