Skip to Content
VRT NU breekt weekrecord met meer dan 5 miljoen starts, Dertigers kent ongezien succes

VRT NU breekt weekrecord met meer dan 5 miljoen starts, Dertigers kent ongezien succes

Maandag 17 januari 2022 - VRT NU kent een geweldige start in 2022. Dinsdag 11 januari was de meest succesvolle dag uit de geschiedenis van VRT NU, met 857.459 content starts. De afgelopen week (10-16 januari) werd er een recordaantal van 5.276.233 video’s gestart, ruim een miljoen meer dan het vorige record (4.280.593). Dat vorige aantal werd behaald in april 2021 - niet toevallig net zoals dit jaar bij de start van het nieuwste seizoen van Dertigers.

Uitstekende cijfers voor Dertigers

Alle afleveringen van het langverwachte vierde seizoen van Dertigers kwamen op VRT NU op maandag 10 januari. In totaal zijn er van Dertigers in de eerste week maar liefst 1.771.552 afleveringen gestart, wat betekent dat een gemiddelde kijker al 10,5 afleveringen heeft verslonden. 50,8% van de kijkers is jonger dan 35 jaar. 4.000 mensen keken binnen 48 uur de volledige reeks helemaal uit.*

Top 10 vol spraakmakers en topfictie

Niet alleen Dertigers zorgt voor de goede cijfers van VRT NU. In de top 10 van afgelopen week (op basis van unieke streamers) zien we naast sterkhouders Thuis en Het journaal ook spraakmakende programma’s als Taboe, Sekswerkers en Factcheckers en topfictie als Undercover en The handmaid’s tale. Ook Normal people, de tv-adaptatie naar de gelijknamige bestseller van Sally Rooney, was de afgelopen maand een hit op VRT NU, met ondertussen 747.000 starts en lovende recensies in pers en op sociale media.

En het wordt uitkijken naar de cijfers van de volgende weken, met het pas gestarte seizoen van #LikeMe en de nieuwe zondagavondfictie Twee zomers, die vanaf 6 februari ook integraal op VRT NU zal komen.

Story image

TV-app van VRT NU

Sinds begin december kan je VRT NU ook raadplegen als tv-app, op de meest voorkomende televisietoestellen en nieuwste tv-boxen. En met succes, de tv-app werd ondertussen een kleine 100.000 keer (94.532) geïnstalleerd. De komende maanden zullen nog meer toestellen compatibel zijn met de VRT NU tv-app, en wordt ook het audio-aanbod op VRT NU verder uitgebreid.


*Noot aan de redactie: cijfers uit Adobe analytics.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos