Skip to Content

VRT lanceert videospeler VRT NU op 30 januari, VRT NWS later dit voorjaar

Ontdek ze hier, dit bericht licht een tipje van de sluier

Op maandag 30 januari kan de Vlaming kennis maken met VRT NU, het online platform waar alle programma’s van de publieke omroep bekeken en herbekeken kunnen worden. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts vandaag bekend gemaakt. Later dit voorjaar wordt ook VRT NWS gelanceerd. Hieronder vind je meer informatie en een eerste kennismaking met de stijl van VRT NU en VRT NWS.

 

VRT NU

VRT NU is het digitaal kijkplatform waarop iedereen, dag en nacht, zijn of haar favoriete programma’s van VRT kan bekijken. Waar je nieuwe programma’s kan ontdekken, wanneer je maar wil en het is bovendien helemaal gratis. Voor wie wil, is hier een groot gebruikscomfort.

Heb je over een programma gehoord van vrienden, familie of collega’s, of heb je iets opgepikt via sociale media? Als je snel een programma wil vinden en bekijken, dan biedt VRT NU de oplossing. Je hoeft niet meer te weten wanneer of waar iets uitgezonden is: er is één plaats voor al de programma’s van onze televisienetten en een selectie video’s van onze radionetten.

VRT NU zit helemaal in het nu, met live-programma’s of programma’s tot een maand na uitzending. Bovendien vind je er ook een selectie programma’s uit het archief die nu opnieuw actueel zijn, op die manier wordt VRT NU een plek die wil inspelen op ontdekking. Wie bijvoorbeeld de recentste aflevering van Thuis komt bekijken, kan ook aanbod ontdekken van Canvas of de radiozenders.

VRT NU wordt gelanceerd als een website (vrtnu.be) en in de loop van 2017 verder uitgebouwd, onder meer met apps.

Peter Claes, Algemeen directeur Media & Productie: “Met VRT NU willen we slim inspelen op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Kijkers kunnen programma’s bekijken en herbekijken, waar ze willen, wanneer ze willen. We gaan bovendien dat aanbod aanvullen met programma’s die een actuele relevantie hebben. Zo vergroten we het kijkcomfort en versterken we opnieuw de band met de Vlaamse mediagebruiker.

“VRT is de laatste jaren zeer sterk gericht op haar publiek. Als het publiek evolueert, evolueert VRT mee. VRT NU laat ons toe om als organisatie wendbaar te zijn en snel te kunnen inspelen op nieuwe kijktendensen.  Het zelf beheren van zo'n platform zorgt ervoor dat we veel kunnen leren. Die inzichten delen we met al onze medewerkers. Zodat iedereen mee is, en mee kan nadenken over de volgende stappen.”

Paul Lembrechts, Gedelegeerd bestuurder: “Met VRT NU brengt VRT al haar programma's op één digitaal platform. Naast een groter kijkcomfort biedt dit ook een verrijking van het aanbod. Het maakt het voor onze merken mogelijk om nog dichter bij hun publiek te staan: door hun behoeften goed te kennen, hier over een langere periode consequent op in te spelen, versterken we de band en de zendertrouw.”

 

VRT NWS

Liesbet Vrieleman, Algemeen directeur informatie: “VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden, dat naast zijn vertrouwd publiek spontaan aansluiting vindt bij een nieuwe generatie van digital natives. Een breed nieuwsmerk waar iedereen iets van z'n gading vindt. Later dit voorjaar stopt deredactie.be en start vrtnws.be. Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online.”

Paul Lembrechts: “VRT NWS is er voor iedereen, maar niet per se voor iedereen tegelijk. Niet op al onze kanalen in dezelfde vorm of met dezelfde inhoud op elk moment van de dag. VRT NWS heeft evenveel gezichten als ons publiek. Met VRT NWS gaan we echt nieuws op maat kunnen aanbieden.”

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos