Skip to Content
VRT lanceert openbare databank van jonge, creatief talent

VRT lanceert openbare databank van jonge, creatief talent

Op donderdag 25 februari lanceert Open VRT een nieuw online platform waarop creatieve Vlamingen zichzelf kunnen voorstellen en ontdekt worden. De bedoeling is dat het platform een springplank wordt voor jong talent in Vlaanderen.

Wie last minute op zoek is naar een fotograaf, developer of regisseur, kan vanaf donderdag 25 februari via Open VRT op zoek naar de geschikte persoon. Op de webpagina kunnen creatieve en innovatieve Vlamingen met een paar klikken een profiel aanmaken en vervolgens haar of zijn skills en creatief werk tonen. Via de site kunnen ze nadien gecontacteerd worden wanneer iemand hen wil inzetten voor een opdracht.

"Via Open VRT kunnen niet enkel onze eigen mensen, maar ook andere mediamakers in Vlaanderen, op zoek naar jonge, talentvolle mensen. Met het platform willen we jong talent een springplank bieden."
Ezra Eeman, hoofd Open VRT 

De nieuwe website wordt op donderdagavond gelanceerd. Die avond komen meer dan honderd jonge creatievelingen naar de VRT voor de OpenVRT StartMarkt. Onder andere Adil El Arbi, Nele Reymen en Flanders DC zullen er hen toespreken.

Over Open VRT

OpenVRT, een afdeling van de Vlaamse openbare omroep, is een netwerk van en voor digitale creatievelingen in Vlaanderen. Tot nu toe organiseerde OpenVRT evenementen en workshops voor de mensen die deel uitmaken van hun community. OpenVRT wil een uitstalraam zijn voor jong talent, waarbinnen de creatie van dit platform kadert. 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos