VRT kiest voor nieuwe wendbare organisatie

Maandag 19 januari 2015 — De VRT heeft een nieuwe organisatiestructuur uitgetekend. Daarmee wil de openbare omroep wendbaarder worden, de samenwerking bevorderen en sneller kunnen inspelen op  veranderingen die zich aandienen. Tegelijk levert dit een efficiëntere werking en een besparing op. De reorganisatie werd vandaag goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de VRT.

 

Informatie is een kernopdracht van de openbare omroep. Daarom komt er een directie Informatie. Die wordt geleid door huidig algemeen hoofdredacteur Nieuws, Luc Rademakers, die ook een plaats krijgt in het directiecollege. De directie informatie omvat naast de Nieuwsdienst ook de Sportredactie. Nieuws en sport zorgen voor een dagelijks multimediaal aanbod met nieuws, verslaggeving en duiding. Door de samenwerking binnen een nieuwe aparte directie kan dat voortaan nog optimaler en efficiënter verlopen.

 

De directie Media, die instaat voor de positionering van de merken, de programmering en de bestelling van programma’s, wordt samen met de interne productiehuizen Radio en Televisie, omgevormd tot een nieuwe eengemaakte directie Media en Productie. Deze directie wordt geleid door huidig algemeen directeur Media, Peter Claes. De integratie moet helpen om de merken aan te scherpen, briefings voor producties efficiënter te laten verlopen, programmamakers meer te laten meedenken en talenten beter te laten renderen.

 

Het directiecollege van de VRT is voortaan samengesteld uit: Leo Hellemans (CEO), Lut Vercruysse (Strategie) Peter Claes (Media en Productie), Luc Rademakers (Informatie), Mick De Valck (Technologie en Operaties), Sophie Cooreman (Financiën) en Karen Braeckmans (HR).