VRT en Smartschool slaan handen in elkaar 

VRT en Smartschool slaan handen in elkaar 

Leerkrachten vanaf nu optimaal geïnformeerd over Educatief VRT-aanbod via Smartschool   

Maandag 6 mei 2024De Vlaamse publieke omroep VRT en het digitale schoolplatform Smartschool slaan de handen in elkaar om de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen verder te versterken. Voortaan zullen nieuwe features aangeboden worden op het leerplatform Smartschool om leerkrachten beter te informeren over het VRT-aanbod. De weg naar het VRT-aanbod zal via het platform makkelijker te vinden zijn zodat leerlingen en leerkrachten er vlotter mee aan de slag kunnen in de klas. 

Zowel VRT als Smartschool willen via dit natuurlijk partnerschap een bescheiden, doch ambitieuze bijdrage leveren aan een betere educatieve ervaring voor iedere leerling en leerkracht in Vlaanderen. VRT doet dit met de focus op een brede educatieve opdracht voor alle Vlaamse scholieren. Vanuit haar rol als publieke omroep is het dagelijks bezig met het garanderen van een kwalitatief hoogstaand aanbod op vlak van informatie, infotainment, cultuur, literatuur, taal en educatie.  

Zittend: Jan Schuer (CEO Smartschool) en Karen Donders (directeur Publieke Opdracht, Talent en Organisatie VRT). Rechtstaand, van links naar rechts: Sergio Destino (Global Operational Marketing Director Cegeka), Andries Valcke (hoofdadviseur PBD GO!), Tim Van Lier (product owner Educatie VRT), Fran De Vriese (coördinator Educatie VRT), Kaat Valvekens (digital creative VRT MAX), Nikolaas Dewilde (hoofd digitale programmatie VRT MAX), Frieda Brepoels (voorzitter raad van bestuur VRT) en An Meskens (redactiechef digitale redacties VRT MAX, VRT 1 en VRT CANVAS) – © VRT
Zittend: Jan Schuer (CEO Smartschool) en Karen Donders (directeur Publieke Opdracht, Talent en Organisatie VRT). Rechtstaand, van links naar rechts: Sergio Destino (Global Operational Marketing Director Cegeka), Andries Valcke (hoofdadviseur PBD GO!), Tim Van Lier (product owner Educatie VRT), Fran De Vriese (coördinator Educatie VRT), Kaat Valvekens (digital creative VRT MAX), Nikolaas Dewilde (hoofd digitale programmatie VRT MAX), Frieda Brepoels (voorzitter raad van bestuur VRT) en An Meskens (redactiechef digitale redacties VRT MAX, VRT 1 en VRT CANVAS) – © VRT
Karen Donders, directeur Publieke Opdracht, Talent & Organisatie VRT: “Deze samenwerking met Smartschool toont aan dat verschillende ondernemingen ieder vanuit hun eigen maatschappelijk engagement kunnen bijdragen aan de educatie van onze kinderen en jongeren. Educatie is een belangrijk onderdeel van de publieke opdracht van VRT. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking en kijken uit naar de diverse trajecten die ermee gepaard gaan.” 

Via gerichte acties en gebruik makende van de features van Smartschool zal educatieve content van VRT MAX beter bekend gemaakt worden bij leerkrachten. Zo zal de kwaliteitsvolle, creatieve en maatschappelijk relevante content van VRT makkelijker de weg vinden naar leerkrachten en leerlingen via het platform van Smartschool. Daarnaast ondersteunt VRT de opleiding van kinderen en jongeren door het aanbieden van specifieke educatieve producten op maat van leerlingen zoals: EDUbox en Klaar

Fran De Vriese, coördinator Educatie VRT: “Er was al een samenwerking tussen VRT en Smartschool maar die wordt nu intenser. Smartschool is immers voor VRT de ideale partner om te connecteren met leerlingen en hun leerkrachten. Zij kunnen vanaf nu niet alleen EDUbox en KLAAR maar ook ander relevant breed-educatief en actueel aanbod op VRT MAX in Smartschool gebruiken of bekijken in de les.” 

Onderwijsbedrijf Smartschool biedt op haar beurt een unieke toepassing op maat van scholen, leerkrachten en leerlingen om onderwijsprocessen te optimaliseren. Sinds 2021 loodst het de Vlaamse scholen doorheen de digitale transformatie met het Smartschool-schoolplatform. De focus ligt daarbij op het verhogen van de onderwijskwaliteit dankzij slimme tools en nieuwe technologieën zoals AI. 

Jan Schuer, CEO Smartschool: “Het ontsluiten van het educatief aanbod van VRT naar leerlingen en leerkrachten via Smartschool zal scholen helpen om een van hun kerntaken te vervullen: leerlingen klaarstomen voor een plaats in onze maatschappij. Bijvoorbeeld tijdens de vele studie-uren die leerlingen (helaas) hebben, zullen leerlingen toegang krijgen tot leerrijk materiaal dat ook aansluit op de eindtermen. Bij Smartschool willen we scholen maximaal helpen om de leerkansen van hun leerlingen te maximaliseren. Deze samenwerking is daarvan een perfect voorbeeld.” 

Heel concreet houdt deze samenwerking vier nieuwe functies in. Op de aanmeldpagina van Smartschool voert VRT geregeld campagnes rond aanbod dat relevant is voor leerlingen zoals informatie naar aanleiding van de verkiezingen. Maandelijks is er de nieuwsbrief VRT voor leerkrachten. Er komt ook een rechtstreekse link in Smartschool naar VRT MAX en VRT MAX Leer mee. Hier wordt breed-educatieve actuele content thematisch aangeboden. Informatie over relevante programma’s rond geschiedenis, wetenschap, klimaat en natuur worden geclusterd op themapagina’s. Ook de integratie van titels van relevante content in de planner van Smartschool, met een rechtstreekse doorverwijzing naar VRT MAX, is nieuw.

Yasmine Van der Borght Woordvoerder VRT

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos