Skip to Content

VRT en Dranouter zoeken testreporters voor ‘festivalapp van de toekomst’

VRT test deze zomer op Dranouter een nieuwe festivalapp die volop ontwikkeld wordt: Wat maken mijn vrienden mee op Dranouter? Wat gebeurt er voor de Clubstage? Welke festivalmomenten heb ik gisteren gemist? Een select groepje gebruikers zal het deze zomer rustig online kunnen volgen via ‘The Wall of Moments’.

Deze ‘Wall of Moments’ wordt tijdelijk ‘Dranouter Moments’.  Het is een totaalbeleving van het festival, gezien door de ogen van enkele uitgekozen bezoekers. Die maken korte filmpjes van wat ze meemaken – dingen die een professionele camera misschien niet ziet. De filmpjes worden op dit online testplatform gecombineerd met de professionele beelden van de optredens, en het geheel vormt een unieke mobiele festivalervaring.

Nieuwe manier van verslaggeven

De festivalapp is een onderdeel van een ambitieus Europees onderzoeksproject, ondersteund door de Europese Commissie. De VRT werkt  daarvoor samen met de BBC, iMinds, en bedrijven en onderzoekscentra uit Duitsland en Oostenrijk. Een team van zo’n 25 specialisten zal neerstrijken op de festivalweide, en aan de slag gaan met bijzondere opname-apparatuur, zowel voor video als voor audio. Ze zoeken daarbij naar de technische oplossing voor vele vragen. Bijvoorbeeld: hoe kan je 360 graden camera’s gebruiken voor live streaming? Hoe kan je online muziek beleven alsof je zelf middenin het publiek stond? Hoe kan je professionele opnames automatisch combineren met bezoekersfilmpjes? Het onderzoek loopt nog een jaar en de resultaten ervan kunnen hun invloed laten voelen op de verslaggeving van live evenementen.

Vrijkaarten voor testgebruikers

Voor het testen van de ‘Dranouter Moments’ hebben de onderzoekers 40 vrijkaarten klaar voor reporters met smartphones die hun festivalbeleving willen vastleggen in één-minuut-filmpjes. Filmpjes die een moment tonen waar de professionele camera’s net niet bij zijn, de sfeer in het publiek, een feestje op de camping, een bijzonder moment in de Folkoff... Met behulp van de app kunnen de reporters hun beelden live doorsturen naar een testplatform. Daar gebeurt een automatische screening op inhoud en kwaliteit. Vrienden van de reporters kunnen thuis of onderweg inloggen op een beveiligde site, en daar de ‘Dranouter Moments’ gebruiken. Zo beleven ze het Dranouterfestival alsof ze er zelf bij waren.

Wie zich wil opgeven als testreporter, en een Android smartphone heeft (vanaf versie 4.4), kan zich inschrijven op http://wallofmoments.be

 

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos