Skip to Content

VRT brengt Canvas- en Het journaal-app uit in AppStore AppleTV

Zowel Canvas als VRT Nieuws zetten in op vernieuwing met een sterke focus op online kijken en herbekijken. Zo is het volledige aanbod van Canvas online via canvas.be te bekijken. Binnen dezelfde filosofie ontwikkelde de VRT twee gebruiksvriendelijke apps voor de AppStore van AppleTV: een van Canvas en een van Het journaal. 

 

Met de apps kunnen gebruikers van AppleTV Canvasprogramma's gratis opvragen en steeds de meest recente uitzending van Het journaal, integraal en per reportage opgeknipt, herbekijken op hun televisietoestel. 

Canvas

De Canvas-app op AppleTV geeft toegang tot hetzelfde online videoaanbod als op canvas.be. Binnen de app zijn er drie onderdelen. Gebruikers kunnen grasduinen door de programma's van Canvas, zich laten leiden door een selectie gemaakt door de Canvasredactie en genieten van exclusieve content die enkel voor online kijkers aangeboden wordt. 

Het journaal

Met de app van Het journaal kunnen gebruikers uitzendingen van het programma (edities 13 uur, 19 uur en laat) herbekijken. Het archief van de app gaat tot een maand terug. Uitzendingen kunnen integraal of per reportage bekeken worden. Het is vooral een gebruiksvriendelijke manier om Het journaal op een televisietoestel te herbekijken.

Creative Lab

De apps werden ontwikkeld vanuit het Creative Lab van de VRT, een onderdeel van het Digitaal Productiecentrum van de openbare omroep.

""Apps uitproberen op een nieuw platform als AppleTV past volledig in de missie van het Creative Lab om kort op de bal te spelen in de snel veranderende digitale wereld. We proberen vooral te leren uit de ervaringen van de gebruikers en volgen met grote interesse hoe ze de apps ervaren.”

Lesley Demuynck, hoofd Creative Lab VRT

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos