Skip to Content

VRT apprecieert steun van Vlaamse regering uit het noodfonds voor het aangepaste en extra aanbod

De VRT apprecieert ten zeerste dat de Vlaamse regering, als aandeelhouder van de publieke omroep, bijkomend investeert om het aangepaste en extra aanbod van de VRT in de coronacrisis te ondersteunen.

Door het uitstellen of het annuleren van een aanzienlijk aantal programma’s moest de VRT, in een financieel moeilijk kader, méér investeren om het aanbod op peil te houden. Daarnaast waren er veel extra en aangepaste programma’s die bovenop de geplande producties komen, denk daarbij aan de onderzoeksjournalistiek van Pano, extra afleveringen van De Afspraak, Villa Politica, Vandaag, nieuwe afleveringen van Komen te gaan en Gentbrugge, de virtuele muziekevents van Radio 1, Radio2, StuBru, de zomerse talkshow Vive la vie, de bestelling van 4 reeksen van telkens 4 x 25 min coronabestendige fictie voor Eén en een fictiereeks voor Ketnet,… Hierbij heeft VRT gezocht naar manieren om de facilitaire, de productiesector, de artiesten,... zo veel mogelijk te ondersteunen.

Minister van Media, Benjamin Dalle: “De VRT heeft in de coronacrisis veel daadkracht en veerkracht getoond: de publieke omroep stond klaar met een sterk en uitgebreid journalistiek aanbod, met fact checks die meer dan ooit nodig zijn, met warme acties om Vlaanderen te verbinden, met ondersteuning voor het onderwijs, met extra investeringen in lokaal aanbod zoals fictiereeksen ism de Vlaamse productiesector. We zijn blij dat we met het noodfonds de VRT hierin kunnen steunen.”
Gedelegeerd bestuurder a.i. Leo Hellemans: “Bij het uitbreken van de Corona crisis hebben we bij VRT onmiddellijk geschakeld om een zo volledig mogelijk aanbod te blijven garanderen. In de eerste plaats om de Vlamingen op de meest volledige manier correct te informeren, maar daarnaast ook om de mensen te tonen dat ze er niet alleen voor staan en een ruim antwoord te bieden op de nood aan verbinding, solidariteit, troost, humor, verstrooiing. We zijn zeer tevreden dat de Vlaamse regering die inspanningen ondersteunt vanuit het noodfonds. Het is een erkenning voor onze rol als publieke omroep ten dienste van de Vlaamse samenleving.”
Bob Vermeir Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos