Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

Vind alle wrappers en vlammetjes in het warmste metaversum

13 december 2023 - Tijdens De Warmste Week kan je dit jaar niet enkel terecht in Vlaanderen en Brussel, maar ook in het metaversum! Om kinderen en jongeren te laten meevlammen, bouwde Ketnet een eigen kermis op het online gameplatform van Roblox. In die virtuele wereld kunnen ze onder andere vlammetjes en pannenkoeken verzamelen voor De Warmste Week.

Via de game community van Roblox wil Ketnet jongeren op verschillende kanalen deel laten uitmaken van De Warmste Week. Meer dan 214 miljoen kinderen wereldwijd trekken naar Roblox om spelletjes te spelen en avonturen te beleven.

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "Kinderen zijn vandaag overal: ze kijken, luisteren, spelen en gaan in interactie met elkaar in een almaar groeiende digitale wereld. Als we een relevante rol willen blijven spelen in het leven van kinderen, moeten we daar ook aanwezig zijn. Ketnet Kermis in Roblox is een mooie aanvulling op ons rijke digitale aanbod en moet vooral een wegwijzer zijn naar het merk van Ketnet. Naast De Warmste Koekenbak brengt Ketnet Kermis kinderen ook op een speelse manier in contact met De Warmste Week."

Met een account op Roblox kan je vandaag al op de Ketnet Kermis verschillende spelletjes ontdekken. Zo kan je onder andere KetSnap spelen, waarbij je binnen de tijd een foto moet nemen van alle Ketnet-wrappers. Hiermee kan je pannenkoeken verzamelen voor de De Warmste Week. Ook zijn er in totaal 50 vlammetjes te vinden waarmee je een unieke pet kan scoren voor je personage in Roblox. De presentatoren van De Warmste Week zullen alvast regelmatig te vinden zijn op de Ketnet Kermis. Misschien kom je hen wel tegen?

Samenwerking met gametalent

Om de Ketnet Kermis te bouwen, deed VRT beroep op intern jong talent met een achtergrond in gamestudies (Hogeschool PXL en Digital Arts and Entertainment - Howest). Met advies van de Vlaamse start-up Cybernetic Walrus verwerkten ze het verhaal van De Warmste Week tot een unieke interactieve online beleving. Daarvoor verkende VRT ook internationaal de mogelijkheden van het metaversum om op een veilige manier een jonger publiek samen te brengen rond haar aanbod. Samen met de omroepen YLE (Finland), DR (Denemarken) en de European Broadcasting Union (EBU) wisselt VRT op regelmatige basis kennis en expertise uit.

Gregg Young, projectleider innovatie: "Onze mediabeleving is de laatste jaren enorm veranderd. Dat biedt kansen voor VRT om nieuwe vormen van storytelling te verkennen. Daarom werken we nauw samen met de gamesector om interactieve en virtuele verhalen te creëren."

Bekijk hier de trailer:

Ook graag een echte koekenbak organiseren? Registreer dan je actie op dewarmsteweek.be

Nikki Peeters

Communicatieverantwoordelijke innovatie

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met