Vlaanderen heeft massaal gekozen voor boeken

Bijna 10.000 boekenfans brachten hun stem uit voor de LangZullenWeLezen-trofeeën

Gisteren werden de stembussen gesloten voor de verkiezing van de LangZullenWeLezen-trofeeën, de boekenprijzen die de VRT en haar partners dit jaar voor het eerst uitreiken in het kader van de leesbevorderingsactie LangZullenWeLezen.

Bijna 10.000 boekenliefhebbers brachten tussen 17 september en 14 oktober hun stem uit in tien categorieën of genres: 8847 via het platform langzullenwelezen.be en 1024 via ketnet.be (voor de categorie ‘prenten- & kinderboek’).

Volgende week wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn. Dat gebeurt in het programma Van Gils & gasten op Eén. Van maandag 22 tot donderdag 25 oktober worden er dagelijks trofeeën uitgereikt. Op donderdag is er een boekenspecial van het programma. De winnaars van de LangZullenWeLezen-trofeeën staan centraal op de VRT-stand tijdens de Boekenbeurs en krijgen een promocampagne in de periode van de Boekenbeurs.

Vandaag kunnen we voor het eerst ook tonen hoe de LangZullenWeLezen-trofeeën eruitzien (zie foto's hieronder). De beeldjes werden ontworpen door Sep Verboom, de winnaar van de Henry Van de Velde Award 2017 in de categorie Young Talent. Hij maakte de trofeeën in samenwerking met de steenkappers van Compaan te Gent. Compaan is een maatwerkbedrijf (de vroegere sociale werkplekken) en focust op opleidingen om mensen weer op de arbeidsmarkt te brengen. Momenteel is er ook werk van Sep Verboom te zien op Interieur 2018, in Kanal Brussel  en het Design Museum Gent.

De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn net als het gelijknamige boekenplatform een initiatief van de VRT in samenwerking met Fintro, Humo, Metro en boek.be.

Meer informatie op langzullenwelezen.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met