Skip to Content

Vlaamse omroepen ondersteunen solidariteitscampagnes voor Nepal

De Vlaamse omroepen zetten hun schouders onder de solidariteitscampagnes voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.  Met een radio- en tv-spot roepen ze op tot steun aan de noodhulp van Rode Kruis-Vlaanderen, Artsen zonder grenzen en S.O.S. NEPAL van Consortium 12-12.

Een aardbeving met een kracht van 7.9 heeft Nepal getroffen, de dodentol blijft oplopen en de hulpverlening is een logistieke uitdaging in het bergachtige land. Nepal behoort tot de armste landen in de wereld en doet beroep op internationale hulp en expertise.

Met een gezamenlijke campagnespot roepen de Vlaamse zenders hun kijkers en luisteraars op tot solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving. De spot is te zien op Eén, VTM, VIER, Canvas, 2BE, VIJF, Vitaya, en JIM. Ook andere zenders kunnen de spot opvragen en uitzenden. Aan het einde wordt opgeroepen om geld te storten voor de Nepal op volgende rekeningnummers:

 

Rode Kruis-Vlaanderen: BE 53 0000 0000 5353

S.OS. Nepal: BE19 0000 0000 1212

Artsen Zonder Grenzen: BE73 0000 0000 60 60

 

Naast de tv-spot is er ook een radioversie, die te horen is op Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Q-music, JOE fm en Nostalgie. Radio- en televisiespot worden vanaf vanavond uitgezonden.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie, VRT
Hans Van Goethem VRT Communicatie, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos