VIDEO | 4.132 mensen lopen Warmathon in Leuven, bomvolle De Schorre voor K3

VIDEO | 4.132 mensen lopen Warmathon in Leuven, bomvolle De Schorre voor K3

Zaterdag 19 december 2015 — Vandaag is de Warmathon van Music For Life van start gegaan. Maar liefst 4.132 sportievelingen liepen samen 14.658 rondjes van 2,2 kilometer, goed voor 32.348 kilometer samen. Leuven zamelde op die manier 41.320 euro in voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Ondertussen zorgde K3 voor een vol terrein in De Schorre.

"Andere steden zullen het moeilijk krijgen"

Leuven beet vandaag de spits af van de Warmathon en legde meteen de lat hoog voor de andere steden. Maar liefst 4.132 mensen liepen samen 14.658 rondjes van 2,2 kilometer, goed voor 32.248 kilometer in totaal. Burgemeester Louis Tobback was na afloop trots op zijn stad:

"Het zal moeilijk zijn voor de andere steden om beter te doen."

Morgen, op zondag 20 december, wordt de Warmathon in Hasselt gelopen. Op maandag 21 december strijkt de Warmathon neer in Brugge, op dinsdag 22 december in Gent en op woensdag 23 december in Antwerpen. Woensdagavon weten we welke stad zich het warmst heeft gelopen voor meer dan duizend goede doelen.

K3 zorgt voor bomvol terrein

Ook de nieuwe K3 steunt De Warmste Week van Music For Life. Hanne, Marthe en Klaasje veilen een platina plaat ten voordele van vzw Feestvarken, die kinderen die onder de armoedegrens leven een warme kerst- en verjaardagsfeest bezorgt. Vanmiddag kwamen de K3-meisjes langs in De Schorre om er een mini-optreden te geven. Heel veel kinderen kwamen langs en zongen mee op de tonen van 10.000 luchtballonnen.

NIET VOOR PUBLICATIE
Foto's van De Warmste Week van Music For Life zijn beschikbaar via pers.vrt.be.
Voor video: volg youtube.be/stubru

 

Wat bracht de Warmathon in Leuven op?

Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life at VRT