Skip to Content
VIDEO | 4.132 mensen lopen Warmathon in Leuven, bomvolle De Schorre voor K3

VIDEO | 4.132 mensen lopen Warmathon in Leuven, bomvolle De Schorre voor K3

Vandaag is de Warmathon van Music For Life van start gegaan. Maar liefst 4.132 sportievelingen liepen samen 14.658 rondjes van 2,2 kilometer, goed voor 32.348 kilometer samen. Leuven zamelde op die manier 41.320 euro in voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Ondertussen zorgde K3 voor een vol terrein in De Schorre.

"Andere steden zullen het moeilijk krijgen"

Leuven beet vandaag de spits af van de Warmathon en legde meteen de lat hoog voor de andere steden. Maar liefst 4.132 mensen liepen samen 14.658 rondjes van 2,2 kilometer, goed voor 32.248 kilometer in totaal. Burgemeester Louis Tobback was na afloop trots op zijn stad:

"Het zal moeilijk zijn voor de andere steden om beter te doen."

Morgen, op zondag 20 december, wordt de Warmathon in Hasselt gelopen. Op maandag 21 december strijkt de Warmathon neer in Brugge, op dinsdag 22 december in Gent en op woensdag 23 december in Antwerpen. Woensdagavon weten we welke stad zich het warmst heeft gelopen voor meer dan duizend goede doelen.

K3 zorgt voor bomvol terrein

Ook de nieuwe K3 steunt De Warmste Week van Music For Life. Hanne, Marthe en Klaasje veilen een platina plaat ten voordele van vzw Feestvarken, die kinderen die onder de armoedegrens leven een warme kerst- en verjaardagsfeest bezorgt. Vanmiddag kwamen de K3-meisjes langs in De Schorre om er een mini-optreden te geven. Heel veel kinderen kwamen langs en zongen mee op de tonen van 10.000 luchtballonnen.

NIET VOOR PUBLICATIE
Foto's van De Warmste Week van Music For Life zijn beschikbaar via pers.vrt.be.
Voor video: volg youtube.be/stubru

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos