Twee ambitieuze nieuwsprogramma’s vormen belangrijke pijler van het nieuwe Canvas

Een eigentijds nieuws- en actuaprogramma omstreeks 20u. En Terzake, dat later op de avond komt en terugkeert naar de essentie, het verdiepend interview. Beide zijn een belangrijke pijler van het toekomstplan dat Elly Vervloet en Paul Peyskens hebben uitgetekend voor Canvas in dialoog met de nieuwsdienst en de andere interne productiehuizen van de VRT. Paul en Elly werden eerder gevraagd om als projectleiders het nieuwe Canvas uit te tekenen.

 

“De nieuwsdienst werkt samen met VRT Televisie en VRT Sport aan een nieuw en ambitieus actualiteitsprogramma voor Canvas, uit te zenden tussen 20 en 21u”, zegt Carl Voet, hoofredacteur actua-progamma’s VRT Nieuws.  “Het wordt een breed dagelijks magazine met aandacht voor binnen-en buitenlandse politiek, maar ook nieuws in andere domeinen zoals wetenschap, kunst en cultuur, ondernemen en economie, en sport. In de komende weken zal een team van knappe programmamakers in dit huis, van VRT Nieuws en van de andere interne productiehuizen, een eerste concept uitwerken voor de nieuwe opener van de Canvasavond.”

“Dit nieuwe programma mikt op alle generaties en leeftijden, de kijkers die nieuwsgierig zijn en willen ontdekken en begrijpen”, zegt Elly Vervloet. “De meerwaardezoeker van weleer is ondertussen terechtgekomen in een digitale wereld. Daarom zal dit nieuwsprogramma ook een belangrijke sokkel zijn voor het verhaal dat Canvas digitaal wil gaan schrijven.”

“Terzake verhuist naar 22.30u en het zal ook grondig vernieuwen”, aldus Carl Voet. “Vast staat dat het terugkeert naar zijn essentie, ‘ter zake komen’, en dat het verdiepende interview centraal zal blijven in de nieuwe formule. Reyers Laat verdwijnt als de laatavond talkshow van Canvas. Maar het programma zal met zijn ongedwongen aanpak en zijn gevarieerd menu voortleven in de dagelijkse opener van Canvas.”

“Deze twee nieuwe Canvas-programma’s houden rekening met de veranderde kijkgewoonten in Vlaanderen en met het snel evoluerende nieuws- en mediagebruik”, legt Paul Peyskens uit. “Om 20u krijgt de Canvaskijker de kans om thuis te komen en na een vaak veeleisende dag op een ontspannen manier in de  brede wereld van nieuws en actualiteit te stappen. Waar de Eén-kijker letterlijk thuiskomt in ‘Thuis’ komt de Canvaskijker elke avond thuis in ‘de wereld’.   Op het einde van de televisieavond is er dan de gelegenheid om tot de essentie te komen en zichzelf te verdiepen in wat de dag heeft gebracht.”

De startdatum van het nieuwe Canvas is voorzien na de paasvakantie volgend jaar2015. Presentatoren voor de nieuwe programma’s zijn nog niet gekend, daarover wordt pas beslist wanneer deze nieuwe programma’s vorm krijgen.

Hans Van Goethem

VRT Communicatie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. De VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. De VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan de VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. De VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. De VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be