#tisaanons : grote belangstelling voor openingswedstrijd Rode Duivels

#tisaanons : grote belangstelling voor openingswedstrijd Rode Duivels

24 november 2022 - Voetbal is, zeker wanneer het over de Rode Duivels gaat, gedeelde nationale passie. ​ De Rode Duivels brengen ons allemaal samen. VRT wil informeren en verbinden, en dat is gisteren uitstekend gelukt bij de openingswedstrijd van ons nationaal team op het WK. ​ Gemiddeld 1.881.984 mensen bekeken de wedstrijd België-Canada, goed voor een marktaandeel van 70.8%. ​ De kijkcijferpiek lag kort voor het einde van de wedstrijd om 21.53 uur: toen zaten er 2.016.000 Vlamingen nagelbijtend het laatste fluitsignaal af te wachten.

Die massale belangstelling in alle lagen van de bevolking toont andermaal de verbindende kracht van voetbal. Het is precies die beleving die VRT wil stimuleren met haar WK-aanbod, al blijft de omroep ook oog hebben voor de minder fraaie kanten van het WK en de organisatie ervan.

Ter vergelijking: de openingsmatch van de Rode Duivels op het EK 2021 (tegen Rusland) scoorde met gemiddeld 1.800.782 kijkers wat minder. De eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Panama op het WK 2018 deed het wel nog beter met 2.077.871 kijkers. ​

Ook in het goed gevulde Sporza Wintercircus in Gent zat de sfeer er gisteren volop in. De voetbaltalkshow Villa Sporza had gemiddeld 645.348 kijkers en 56.4% marktaandeel met een piekcijfer van 907.047 kijkers.

Absolute topcijfers voor online

Online waren de cijfers relatief gezien zo mogelijk nog beter. Sporza (de site en app samen) had gisteren een topdag met maar liefst 1.219.382 unieke bezoekers. Dat is de vierde beste dagscore ooit. Er waren ook 563.008 unieke streamers, een absoluut dagrecord op Sporza.

De Rode Duivels geven niet enkel een boost aan Sporza, ook VRT MAX deelt in het succes: met 422.316 unieke bezoekers en 319.302 streamers werd een nieuwe dagrecord voor VRT MAX gevestigd.

Sporza WK-pronostiek is groot succes

Niets zo gezellig en spannend als samen met vrienden vrijblijvend een pronostiekje te wagen over het verloop van het WK. Dat is precies wat de Sporza WK-pronostiek beoogt. Dat je het daarbij ook kan opnemen tegen echte kenners en voerbaltoppers is nog een extra uitdaging. De Sporza WK-pronostiek is dan ook een groot succes met op dit moment 114.300 deelnemers. ​


 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos