Skip to Content
Tijdens De Warmste Week van Music for Life zorgt iedereen voor iedereen

Tijdens De Warmste Week van Music for Life zorgt iedereen voor iedereen

"Iedereen zorgt voor iedereen." Dat is de baseline van de campagne die Music for Life vandaag lanceert. Wie een actie wil organiseren voor een goed doel dat haar of hem nauw aan het hart ligt, kan die registreren op dewarmsteweek.be. Daar kunnen mensen zich ook inschrijven voor de Warmathon, vijf loopevenementen in heel Vlaanderen ten voordele van de meer dan duizend goede doelen waar Music for Life dit jaar geld voor inzamelt.

Ook dit jaar kiezen de Vlamingen zelf voor welk goed doel ze geld willen inzamelen. Dat goede doel moet een Vlaamse vzw zijn die zich inzet voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. De Koning Boudewijnstichting, de structurele partner van Music for life, zal er net als vorig jaar voor zorgen dat al het ingezamelde geld bij de juiste vzw terechtkomt. Een goed doel registreren of kiezen kan via dewarmsteweek.be

Warmathon

Nieuw dit jaar is de Warmathon. In vijf Vlaamse steden worden tijdens De Warmste Week van Music for Life loopevenementen georganiseerd. Bekende meters en peters roepen per stad op om zoveel mogelijk rondjes te lopen. het geld dat daarmee wordt ingezameld wordt verdeeld onder alle goede doelen, meer dan duizend, die door de Vlamingen geregistreerd werden voor Music for Life. Inschrijven kan vanaf vandaag op dewarmsteweek.be en kost 12 euro. Daarvan gaat 10 euro naar Music for Life. Met de overige 2 euro ben je als loper verzekerd.

Dit zijn de meters en peters van de Warmathon:

zaterdag 19 december: Leuven, sportkot KUL van 10 tot 16.30 uur - peter: Lieven Van Gils
zondag 20 december: Hasselt, sportpark Kiewit van 10 tot 16.30 uur - meter: Hanne Decoutere
maandag 21 december: Brugge, park Koude Keuken van 14 tot 19 uur - meter: Maaike Cafmeyer
dinsdag 22 december: Gent, Blaarmeersen van 14 tot 19 uur - meter: Lieve Blanquaert
woensdag 23 december: Antwerpen, Nachtegalenpark van 14 tot 19 uur - meter: Cath Luyten 

Welke stad wordt de warmste?

Er is ook een wedstrijdelement verbonden aan de Warmathons. De stad waar de meeste rondjes gelopen worden, krijgt 25.000 euro extra van Hello Bank! om via Music for Life te verdelen over alle goede doelen en mag zich de Warmste Stad van Vlaanderen noemen. 

Over De Warmste Week van Music for Life

Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, is er opnieuw De Warmste Week van Music for Life, live vanuit Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Meer details over de invulling van De Warmste Week maakt de VRT bekend op maandag 7 december.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music for Life, VRT
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music for Life, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos