Skip to Content

'Studio OpenVRT' zoekt creatief talent

Nieuw initiatief start met workshops en bootcamps

OpenVRT lanceert ‘Studio OpenVRT’. Met dit initiatief krijgt jong mediatalent de kans om workshops (Learn & Make) te volgen en in te tekenen voor Bootcamps waar concrete pitches voor de VRT-merken gerealiseerd worden, de eerste is voor De 1000 klassiekers van Radio 2.

Learn & Make:

Zes keer per jaar organiseert Studio OpenVRT een Learn & Make, dat is de naam voor workshops van één dag waarin je kan experimenteren met de nieuwste tools en technologie, concepten kan bedenken of kan samenwerken met experts en coaches van VRT. De allereerste Learn & Make vindt plaats op 9 oktober. Je kunt er leren hoe je geluid krijgt uit een Sonic Pi en hoe je jouw podcast naar een hoger niveau kunt tillen.http://openvrt.be/whats-on/2016/10/learn-make-geluid

Bootcamp:

Daarnaast schrijft Studio OpenVRT drie keer per jaar een pitch uit samen met een VRT merk. De beste ideeën maken kans om verder te groeien tijdens de Bootcamp: Eén week waarin er gewerkt zal worden om een concept klaar te stomen om voor te leggen aan het betrokken merk. Je krijgt begeleiding van een coach, leert omgaan met feedback van de gebruiker en leert je idee pitchen voor VRT stakeholders. Het concept dat het merk het meeste aanspreekt, wordt achteraf ook concreet uitgewerkt.
Van 14 tot en met 18 november gaat de allereerste Studio OpenVRT Bootcamp door. We gaan samen met Radio 2 op zoek naar digitaal mediatalent dat een concept kan bedenken rond de 1000 Klassiekers. Het doel is om de beleving van de luisteraars ook online aan te scherpen door fijne videocontent, GIFs, een leuke website of een fijne Facebookcampagne. Alle ideeën zijn welkom. Meer info? http://openvrt.be/whats-on/2016/10/bootcamp-1000-klassiekers-van-radio-2

De tweede Bootcamp gaat door in maart 2017, de pitch wordt dan uitgeschreven door Eén. Vanaf 14 september is OpenVRT dus niet alleen een inspirerende netwerplek, maar ook een professionele experimenteerstek met ‘Studio OpenVRT’. Je leest er alles over op onze website onder een nieuw hoofdstuk, waarvan de header ook elke maand zal opgevuld worden met werk van een creatieve OpenVRT er. Als eerste is Jeroen Van Zwol, alias
Zwoltopia, aan de beurt. Cocreatie wordt zo naast inspireren, stimuleren en connecteren een nieuwe pijler van OpenVRT.


We hebben ook onze OpenVRT databank www.openvrt.be, die inmiddels 1200 leden telt, verbeterd met een versterkte zoekfunctie. Het is nu ook mogelijk om er mensen aan te bevelen.

 

Wat is OpenVRT?
Met OpenVRT willen we verder bouwen aan een community voor digitale creatievelingen in Vlaanderen. We zetten in op inspiratie, talentontwikkeling, en het versterken van skills van onafhankelijke mediamakers via gratis events, workshops, masterclasses en een online aanbod. Daarbij werken we zowel met interne en externe partners als versterker van het bredere mediaecosysteem.

Contactgegevens:
Camille Pollie, communitymanager OpenVRT: [email protected] 0488/69.61.31
Ezra Eeman, hoofd VRT Startup en OpenVRT: [email protected] 0477/27.58.71

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos