Skip to Content

Sporza en Flanders Classics versterken productionele en creatieve samenwerking tot 2024

Sporza en Flanders Classics gaan de komende jaren intens samenwerken. De uitzendrechten van de Flanders Classics wielerwedstrijden blijven de komende zeven jaar bij Sporza. De Ronde van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Scheldeprijs, Brabantse Pijl en Brussel Cycling Classic zullen tot en met 2024 bij Sporza te zien zijn.

"Flanders Classics wil de vernieuwende rol, die het in de voorbije jaren binnen het wielrennen heeft gespeeld, nu ook op vlak van productie opnemen en in dat kader is een lange termijn samenwerking met Sporza een logische keuze", zegt Wouter Vandenhaute, ceo van Flanders Classics. "Met VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen. Omdat we merken dat op internationaal niveau het wielrennen een productionele achterstand heeft opgelopen tegenover andere sporten, willen we vanuit Vlaanderen hier nu mee het voortouw nemen. Sporza en Flanders Classics gaan alle productionele en creatieve middelen bundelen om onze koersen nog levendiger in de huiskamer te brengen."

"De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, kennen samen een lange traditie. Daarom zijn we ook zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen verder zetten", zegt Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT. "Onze expertise op het vlak van capteren én beleving rond wielrennen is wereldvermaard, met deze samenwerking kunnen we hiermee verder blijven innoveren in Vlaanderen. Belangrijk voor VRT is dat we met dit plan op langere termijn bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van het wielrennen, een sport die heel wat Vlamingen op de been brengt. Bovendien blijft de wielersport toegankelijk doordat we met deze overeenkomst de meest cruciale Vlaamse wielerklassiekers de komende zeven jaar op open net kunnen aanbieden aan alle Vlamingen."

De Vlaming zal ook dit jaar niks moeten missen van de Vlaamse monumenten Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen dankzij Sporza op radio, tv en online:

Gent-Wevelgem:

  *   Radio: Sporza gaat op Radio 1 live vanaf 14u met presentator Tom Vandenbulcke, Christophe Vandegoor geeft commentaar en Carl Berteele brengt verslag vanop de motor

  *   TV: Karl Vannieuwkerke start de voorbeschouwing op Eén om 13u30, samen met Eddy Planckaert. Het liveverslag begint vanaf 14u30 met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en verslag vanop de motor door Renaat Schotte

  *   Online: Het Sporza match center volgt alles op de voet vanaf 's morgens vroeg bij de start

Ronde van Vlaanderen:

  *   Radio: Sporza start het wedstrijdverslag om 13u met presentator Gert Geens, Christophe Vandegoor geeft commentaar en Carl Berteele brengt verslag vanop de motor, Jonas Maes brengt interviews

  *   TV: Start voorbeschouwing om 9u30 met Karl Vannieuwkerke met gasten Eddy Planckaert en Sven Nijs en met Maarten Vangramberen live vanop de Grote markt in Antwerpen. Live verslag van de wedstrijd van 10u30 tot 12u, met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en verslag vanop de motor door Renaat Schotte. Vanaf 13u30 opnieuw live tot de finish gevolgd door de nabeschouwing

  *   Online: Het Sporza match center volgt alles op de voet vanaf 's morgens vroeg bij de start

 

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos