Skip to Content
Siska Schoeters geeft vlakbij de festivalweide van Werchter startschot van ‘Jouw VRT’

Siska Schoeters geeft vlakbij de festivalweide van Werchter startschot van ‘Jouw VRT’

Caravan doorkruist heel Vlaanderen tijdens zomermaanden

WERCHTER - 4 juli 2021 - VRT-gezicht Siska Schoeters heeft vlakbij de festivalweide van Werchter het startschot gegeven van ‘Jouw VRT’, de groots opgezette actie die peilt naar de mening van de Vlaming over de publieke omroep. Siska ontving aan de caravan ​ kijkers, luisteraars, surfers en swipers die hun mening over de VRT kwijt konden. Werchter is de allereerste halte van een grote toer die de komende maanden heel Vlaanderen aandoet. 

Story image

De sfeer zat er in Werchter meteen dik in. Vele aanwezigen in het publiek gingen enthousiast in op de vraag om de vragenlijst in te vullen. Siska kon zelf op een applausje rekenen toen ze vanop het podium iedereen uitnodigde om zijn of haar mening te delen.

Het was CEO Frederik Delaplace die het nieuws afgelopen donderdag in het Vlaams parlement aankondigde: de VRT organiseert een groots opgezet onderzoek om te weten te komen wat de Vlaming verwacht van de publieke omroep. Een belangrijk onderdeel van dat onderzoek is een toer door Vlaanderen. Een speciaal uitgeruste caravan trekt in juli, augustus en september heel Vlaanderen door. Het startschot van die campagne werd gegeven op de festivalweide van Werchter. Gezichten van de ‘Jouw VRT’-actie zijn Tom Waes, Danira Boukhriss Terkessidis en Siska Schoeters.

Story image
“Er was geen betere plek om deze toer te starten. Op een festival kom je alle lagen van de bevolking tegen, jong en oud. Daarom hebben we onze caravan hier laten halt houden. Het is ook een beetje symbolisch: dit is het eerste grote festival, weliswaar niet op volle capaciteit, dat terug kan plaatsvinden na dat moeilijke coronajaar. De mensen waren dolenthousiast en uitgelaten... Misschien speelt dat wat in ons voordeel wanneer ik hen vroeg wat ze van de VRT vonden (lacht)”, reageert Siska Schoeters. 

De caravan trekt de volgende dagen en weken verder door het Vlaamse land. Locaties die op de planning staan zijn onder meer een ziekenhuis, een abdij, een legerkazerne, een recreatiedomein... De eerstvolgende haltes zijn het Skateparkt De Bres in Halle (dinsdag 6/7), Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar (donderdag 87/), Open Gym in Leuven/Wilsele (maandag 12/7) en Brocantwerpen op de Grote Markt van Antwerpen (woensdag 14/7).

Story image

Samen met een wetenschappelijk, representatief onderzoek door de VRT-studiedienst bij 2500 Vlamingen vormt deze toer door Vlaanderen een solide basis voor de VRT om het toekomstige beleid vorm te geven.  

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos