Skip to Content

Saskia Schatteman wordt nieuwe CEO van Var

Saskia Schatteman wordt de nieuwe CEO van Var, de reclameregie van VRT. Haar aanstelling werd vandaag goedgekeurd door de Raad van bestuur. Na de zomer neemt Saskia Schatteman de fakkel over van huidig CEO Thierry Van Zeebroeck, die de komende maanden zal instaan voor een vlotte overgangsperiode en daarna aan de Var verbonden blijven als strategisch adviseur.

 

Saskia Schatteman: “Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging in een wereld in volle transitie. Ik ken Var als een mooi bedrijf, gedragen door een getalenteerde ploeg. Het is een mediaregie die sterke mediamerken vertegenwoordigt, en samen met de sterke VRT-content goed gewapend is voor de boeiende uitdagingen van de digitale toekomst. Ik kijk er ten zeerste naar uit om als CEO samen met Anny Wuyts en het sterk Var team verder te werken aan het succesverhaal van de Var in de snel evoluerende wereld.”

 

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van bestuur: “De keuze voor Saskia Schatteman als gelegeerd bestuurder van Var is een voortreffelijke keuze. Haar ervaring in zowel de marketing- als mediawereld zal haar zeker van pas komen om het succes van Var verder te zetten in een steeds meer digitale toekomst.”

 

Bio Saskia Schatteman

  • Saskia Schatteman heeft ruime ervaring in marketing en media opgebouwd: ze werkte achtereenvolgens voor Mondelez, Procter & Gamble, De Lijn, Telenet en sinds 2011 voor Microsoft.
  • In 2014 werd ze verkozen tot Advertiser Personality of the Year, en in 2008 tot Marketeer of the year.
  • Saskia Schatteman behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en een Master in Algemeen Management aan de Vlerick Management School.

 

Var is de mediaregie voor reclameruimte op VRT-radio en –televisie. Daarnaast is Var deels aandeelhouder van Pebble Media, dat onder andere de commercialisering van de VRT-websites verzorgt. Var maakt ook deel uit van The Radio Group, die de vier radioregies in ons land groepeert.

Contacteer ons
Stijn Ombelets
Stijn Ombelets
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos