Skip to Content
Samenwerking van VRT/Sporza met Telenet verzekert relevant aanbod veldrijden

Samenwerking van VRT/Sporza met Telenet verzekert relevant aanbod veldrijden

VRT/Sporza heeft samen met Telenet een overeenkomst bereikt om de uitzendrechten en de productie van de Wereldbeker en het WK Veldrijden, en de Superprestige Veldrijden te delen. De komende vijf jaar zal VRT/Sporza een relevant aanbod uit beide regelmatigheidscriteriums en het WK veldrijden uitzenden op open net. Tegelijk deelt de VRT sportredactie ook haar expertise op het vlak van wielerverslaggeving. Met dit initiatief maakt VRT/Sporza de ambitie waar om vanuit een verbindende maatschappelijke rol samen te werken met andere mediabedrijven, samenwerkingen waar VRT voor open blijft staan.

Luc Van Langenhove, manager VRT Sport: “Dankzij deze samenwerking kunnen we een relevant aanbod veldrijden brengen voor alle Vlamingen op open net, zowel via live-uitzendingen op televisie als in de nieuwsprogramma’s, op radio en ook digitaal. Met dit initiatief kiest VRT/Sporza voor een weldoordachte samenwerking met privépartners. We delen productiekosten met Telenet en we brengen dus ook mensen en middelen in. Op die manier blijven we de gewaardeerde wielerkern van onze sportredactie het hele jaar door optimaal benutten.”

John Porter, CEO Telenet: “De liefde voor veldrijden is groot bij Telenet. Denk maar aan het team en onze sponsoring. We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza! De geweldige expertise en ervaring van de VRT in productie van cyclocross, zal Play Sports naar een hoger niveau tillen. We gaan voor een nieuwe beleving, met onder andere nooit eerder geziene camerastandpunten. Er komt dus meer èn beter veldrijden op TV.”   

Etienne Gevaert, organisatie Superprestige: "Wij zijn heel blij met de belangstelling van Telenet en VRT voor de Superprestige, die is gewoon heel erg belangrijk voor de toekomst van ons mooie regelmatigheidscriterium. De samenwerking met VRT garandeert ons bovendien een groot bereik bij een breed publiek."

 

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten, VRT
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos