Samenwerking van VRT/Sporza met Telenet verzekert relevant aanbod veldrijden

Samenwerking van VRT/Sporza met Telenet verzekert relevant aanbod veldrijden

Donderdag 16 juli 2015 — VRT/Sporza heeft samen met Telenet een overeenkomst bereikt om de uitzendrechten en de productie van de Wereldbeker en het WK Veldrijden, en de Superprestige Veldrijden te delen. De komende vijf jaar zal VRT/Sporza een relevant aanbod uit beide regelmatigheidscriteriums en het WK veldrijden uitzenden op open net. Tegelijk deelt de VRT sportredactie ook haar expertise op het vlak van wielerverslaggeving. Met dit initiatief maakt VRT/Sporza de ambitie waar om vanuit een verbindende maatschappelijke rol samen te werken met andere mediabedrijven, samenwerkingen waar VRT voor open blijft staan.

Luc Van Langenhove, manager VRT Sport: “Dankzij deze samenwerking kunnen we een relevant aanbod veldrijden brengen voor alle Vlamingen op open net, zowel via live-uitzendingen op televisie als in de nieuwsprogramma’s, op radio en ook digitaal. Met dit initiatief kiest VRT/Sporza voor een weldoordachte samenwerking met privépartners. We delen productiekosten met Telenet en we brengen dus ook mensen en middelen in. Op die manier blijven we de gewaardeerde wielerkern van onze sportredactie het hele jaar door optimaal benutten.”

John Porter, CEO Telenet: “De liefde voor veldrijden is groot bij Telenet. Denk maar aan het team en onze sponsoring. We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza! De geweldige expertise en ervaring van de VRT in productie van cyclocross, zal Play Sports naar een hoger niveau tillen. We gaan voor een nieuwe beleving, met onder andere nooit eerder geziene camerastandpunten. Er komt dus meer èn beter veldrijden op TV.”   

Etienne Gevaert, organisatie Superprestige: "Wij zijn heel blij met de belangstelling van Telenet en VRT voor de Superprestige, die is gewoon heel erg belangrijk voor de toekomst van ons mooie regelmatigheidscriterium. De samenwerking met VRT garandeert ons bovendien een groot bereik bij een breed publiek."

 

Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten at VRT