RTBF stuurt Jérémie Makiese met 'Miss you' naar het Eurovisiesongfestival

Een moderne en universele titel die verschillende genres en mensen samenbrengt

Donderdag 10 maart 2022 - RTBF en Universal Music stellen met trots het lied voor waarmee Jérémie Makiese, winnaar van The Voice Belgique seizoen 9, België zal verdedigen op het 66ste Eurovisiesongfestival. Miss You zal het Eurovisiesongfestival verleiden met zijn mix van pop, klassiek, hiphop en soul.

De song ging vanochtend in primeur op Vivacité, meteen nadien was Miss you ook op de VRT-radionetten te horen.

Op 15 september kondigde de RTBF de selectie aan van Jérémie Makiese, een groot nieuw talent en de winnaar van het seizoen 2021 van The Voice, om de Belgische kleuren te gaan verdedigen op het Eurovisiesongfestival 2022. Zes maanden later maakt de RTBF de titel bekend van het nummer dat Jérémie ​ Makiese op het podium in Turijn zal vertolken. Het nummer Miss You verleidt door zijn eigenheid en zijn harmonieuze mix van stijlen die een rake weergave is van de hedendaagse Belgische muziekscène.

Jérémie zelf situeert zijn artistiek universum tussen soul, gospel en R&B, maar vindt alle muzikale stijlen fascinerend. “Ik hou gewoonweg van muziek, da’s alles… En ik wil mensen bij elkaar brengen!” Jérémie schreef zelf de tekst en de muziek van zijn lied voor Eurovisie. Uit zijn vocale improvisaties ontstonden de melodische lijn en de eerste woorden, maar de volledige tekst en muziek kwamen tot stand met de medewerking van drie professionele figuren uit de nieuwe Europees-Afrikaanse popmuziek.

Een moderne en universele titel die verschillende genres en mensen samenbrengt

Jérémie bestempelt Miss You als een popsong met enkele klassieke klanken en wat hiphopritme waarin hij ook iets van soul legt. “Deze mengeling bewijst dat je alle stijlen op een harmonische manier kunt samenbrengen en tot een eenheid vormen. Ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wat ik ben!"

Ontdek alles over de Belgische inzending Miss You voor het Eurovisiesongfestival in de bijgevoegde persmap hieronder.

PRESS KIT JEREMIE MAKIESE - MISS YOU NL.pdf

PDF - 1.1 Mb

Songfestival-kenner en -commentator Peter Van de Veire had voor Eén een eerste gesprek met Jérémie waarin hij vertelt over Miss You en vooruitblikt naar het Eurovisiesongfestival in mei. Deze video is vanaf 16.00 uur te bekijken op VRT NU.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met