Skip to Content

RTBF kiest jong talent Jérémie Makiese voor Eurovisiesongfestival 2022

Woensdag 15 september 2022 - RTBF kondigde vanochtend in het radioprogramma Vivacité aan dat het jonge talent Jérémie Makiese voor België naar het Eurovisiesongfestival gaat. Op 20-jarige leeftijd won Jérémie de negende editie van The Voice Belgium in 2021 met onder meer zijn engelachtige vertolking van het liedje Jealous van Labyrinth - een optreden dat een blijvende indruk achterliet. Er zit ook een Vlaams randje aan deze inzending van RTBF: Jérémie werd geboren in Antwerpen en is tweetalig.

Peter Van de Veire, vaste Songfestivalcommentator bij Eén, had meteen een interview met Jérémie over zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival en zijn verwachtingen. Deze video is vanaf nu op de sociale media van Eén en via het syndicatieplatform te vinden, en hieronder in dit bericht.

Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen bij Eén en de radionetten van de VRT.

Biografie ​ ​

De 21-jarige Jérémie Makiese is geboren in Antwerpen, waar hij samen met zijn drie broers en zus woonde tot hij zes was. Hij verhuisde nadien naar Sint-Agatha-Berchem, ging enkele jaren later naar Dilbeek en vestigde zich tenslotte in Ukkel. Jérémie begon zijn schoolcarrière in zijn moedertaal, het Nederlands. Later leerde hij Frans dankzij zijn ouders, die oorspronkelijk uit Congo kwamen, en tijdens zijn studies, die hij in het Frans voortzette. Thuis is elk lid van zijn gezin tweetalig.

Jérémie begon te zingen op de plaatselijke school in Sint-Agatha-Berchem. Hoewel hij in een muzikale familie opgroeide, had Jérémie nooit echt beseft hoe belangrijk muziek in zijn leven was. Hij ontdekte deze passie pas echt tijdens een zangwedstrijd georganiseerd door de gemeenteschool Glycines in Sint-Agatha-Berchem. Zijn vader schreef hem in en Jérémie won de wedstrijd overtuigend. Deze overwinning zette hem ertoe aan zich in te schrijven voor The Voice Belgium, op de vooravond van zijn 20ste verjaardag. Tijdens het The Voice Belgium-avontuur ontwikkelde Jérémie een goede band met zijn coach BJ Scott, die zijn mentor werd in de muziekwereld.

Naast muziek is voetbal een grote passie van Jérémie. Hij tekende net een contract voor een jaar als keeper bij Excelsior Virton in de D1B. Jérémie wil zowel zijn muzikale als zijn sportieve carrières alle kansen geven en ze met beide handen grijpen.

In mei zal Jérémie Makiese België vertegenwoordigen op de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival. De song wordt later bekendgemaakt.

Niet voor publicatie: voor meer informatie over Jérémie kan u terecht bij de persverantwoordelijke van RTBF, Ophélie Marcil: moph@rtbf.be.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos