Rode Duivels naar kwartfinale

Karl Vannieuwkerke blijft WK voetbal presenteren, Vive le vélo begint later

Nu de Rode Duivels de kwartfinale hebben bereikt, staat het WK voetbal meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling. Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg blijven daarom een dag langer in het land voor de omkadering van het WK voetbal; Vive le vélo start daardoor een dag later.
Als de Rode Duivels nog verder doorstoten in het WK, blijven zij de omkadering van het WK voetbal verzorgen tot na afloop van het toernooi. Zowel het WK voetbal als de Ronde van Frankrijk worden in dat geval uitgezonden op Eén.
 

Nu de Rode Duivels het tot de kwartfinale hebben geschopt, zullen de andere kwartfinales met nog meer belangstelling worden gevolgd. Op vrijdag 4 juli brengt Canvas een vooruitblik op de Rode Duivels-match van zaterdag en omkadering bij de kwartfinales Frankrijk-Duitsland en Brazilië-Colombia, die vrijdag worden gespeeld.

Op zaterdag 5 juli is Karl Vannieuwkerke vanaf 17 uur dan opnieuw bij Canvas op post voor de kwartfinale Argentinië-België, een wedstrijd met aftrap om 18.00 uur. De dagelijkse Tour-talkshow Vive le vélo, die normaal zaterdag van start ging op Eén, wordt daardoor met één dag uitgesteld. Als het WK-avontuur voor de Rode Duivels op zaterdag afgelopen is, presenteert Karl Vannieuwkerke vanaf zondag 6 juli elke dag Vive le vélo op Eén. In plaats van de geplande uitzending van de Tour-talkshow zaterdag is een aflevering van Midsomer Murders te bekijken. Diezelfde dag brengt Eén live de eerste rit van de Ronde van Frankrijk.

En als de Rode Duivels de halve finale halen?

Als de Rode Duivels op zaterdag 5 juli winnen, en zich zo plaatsen voor de halve finale, dan zijn alle ogen meer dan ooit op het WK voetbal gericht. Daarom zal de hele sportbeleving van dan af op Eén te volgen zijn: de vier laatste wedstrijden van het WK voetbal, waarvan er sowieso twee door de Belgen worden gespeeld, en alle omkadering. Waaronder de talkshow Diabo die vanaf zondag 6 juli dagelijks op antenne gaat. Bijgevolg blijven presentator Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg in eigen land en gaat de Tour-talkshow Vive le vélo pas na afloop van het WK voetbal van start, dus vanaf maandag 14 juli. Intussen kunnen wielerliefhebbers de Ronde van Frankrijk wel vanop de eerste rij volgen met liveverslaggeving in Sporza op Eén.

Op die manier heeft de kijker één vast adres om de twee grootste sportgebeurtenissen van het moment te volgen. De focus ligt in de eerste plaats op het WK voetbal, maar daarnaast heeft Eén aandacht voor de Ronde van Frankrijk in Het journaal en – bij brandende actualiteit – ook in de omkadering van het WK voetbal. Canvas voorziet in dat geval een alternatieve programmering, met elke avond een film terwijl op zaterdag de vaste detectiveafspraak een week vroeger opnieuw begint.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. De VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. De VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan de VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. De VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. De VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be