Reizen Waes wint BVN-trofee

Eén-programma is best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma

Donderdag 3 december 2015 — BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft het Eén-programma Reizen Waes onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2014-2015. Eén-collega Cath Luyten overhandigde de trofee vanmorgen aan Tom Waes tijdens de persconferentie waar Echt niet OK!, het nieuwe programma van Cath en Tom, werd voorgesteld. 

Met een waardering van 8,3 op 10 behaalde Reizen Waes een even hoge waardering als het programma De Ridder, dat vorig jaar nog de BVN-trofee won. Maar omdat Reizen Waes door meer mensen bekeken en dus beoordeeld werd, gaat de trofee dit jaar naar het reisprogramma van Tom Waes. De waarderingscijfers zijn gebaseerd op een klantentevredenheidsonderzoek dat BVN al sinds 2007 jaarlijks laat uitvoeren.

"Het doet echt deugd om een trofee te krijgen van de kijkers zelf, het publiek voor wie je uiteindelijk een televisieprogramma maakt. Fantastisch dat de BVN-kijkers in het buitenland zo van Reizen Waes hebben genoten. Dankjewel!"
Tom Waes

Het journaal blijft het best bekeken Vlaamse programma op BVN.

Over BVN

BVN is wereldwijd 24 uur per dag gratis te ontvangen via satelliet en internet via www.bvn.tv/bvnlive (behalve in Nederland en België). BVN is een samenwerkingsverband tussen de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en de VRT. BVN programmeert elke dag een breed aanbod aan Vlaamse en Nederlandse actualiteits- en duidingsprogramma’s. Maar ook fictie, ontspanning en sport komen aan bod. Zo kunnen Vlamingen in het buitenland op BVN o.a. naar Blokken, Dagelijkse kost, Het journaal, De afspraak, T. en De week van Karrewiet kijken.

Tom Waes wint de BVN-trofee (c) VRT/Geert Van Hoeymissen
Tom Waes wint de BVN-trofee (c) VRT/Geert Van Hoeymissen
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT at VRT