Radio2 en Eén palmen Blankenberge in voor zes weken Zomerhit en jij kunt erbij zijn

Winnaar van Zomerhit 2023 bekend op zaterdag 19 augustus

Dinsdag 28 maart 2023 – Ben je fan van artiesten van bij ons? Neem dan vlug je agenda en schrijf op: geen zomer zonder Zomerhit. Want ook in 2023 slaan Eén en Radio2 de handen in elkaar voor dit grootse muziekfeest. Gaststad voor deze muzikale zomer is Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde trofee. En jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Het wordt een zomer met zes weken lang Radio2 Aan zee, zes televisieshows op Eén en een schitterende livebeleving in Blankenberge. Ook op de sociale media van de zenders kun je volop meegenieten.

Björn Prasse, burgemeester Blankenberge: “Na de geslaagde samenwerking in 2022, gaan we ook dit jaar op hetzelfde elan verder. Meer nog: Zomerhit en Radio2 Aan zee komen in 2023 exclusief naar Blankenberge. Een hele zomer lang zullen inwoners en bezoekers in onze badstad kunnen genieten van de optredens, live-uitzendingen en opnames. Zet het maar met stip in je agenda: in juli en augustus moet je in Blankenberge zijn!”

Twee locaties: Belgium Pier en Vuurtorenplein

De studio van Radio2 vind je van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus aan het begin van de Belgium Pier in Blankenberge. Je ziet en hoort er je favoriete presentatoren live aan het werk met Radio2 Aan zee en Radio2 Zomerhit. Tijdens de week van 9 tot 20 uur, in het weekend tussen 11 en 20 uur. Elke weekdag zijn er optredens om 15.30 en 19.30 uur. Je bent van harte welkom, er is altijd iets te beleven. Alle Zomerhit-verhalen van voor en achter de schermen kun je ook dagelijks meevolgen op Radio2 en VRT MAX.

De Zomerhit-televisieshow van Eén krijgt een plek naast de vuurtoren, aan de andere kant van de zeedijk. De opnames vinden plaats op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli, woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus. In de eerste vijf shows worden de twintig genomineerden voorgesteld en treden ook nog heel wat andere artiesten op. De uitzendingen kun je bekijken op Eén en VRT MAX, wekelijks op zaterdagavond, vanaf 15 juli. Op zaterdag 19 augustus is het de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2023, live te volgen op Eén en VRT MAX. Siska Schoeters en Niels Destadsbader nemen je ook dit jaar mee op sleeptouw.

Siska Schoeters: “Ik kan niet wachten om de hele zomer weer aan onze kust door te brengen met de beste en plezantste artiesten en heel de crew van Zomerhit. Eigenlijk mijn jaarlijkse vakantiekamp, maar dan beter.”
Niels Destadsbader: “Opnieuw Zomerhit in Blankenberge? Dat klinkt als muziek in de oren en is geweldig nieuws voor onze artiesten én ons publiek. Siska en ik zijn helemaal klaar om, samen met hen, de kust onveilig te maken!”

Spetterende muziekzomer bij VRT

Het wordt een prachtige zomer, dat staat nu al vast. Zeker als het van VRT afhangt. Want bij de publieke omroep staan juli en augustus in het teken van de muziek. Veel muziek. Naast Eén en Radio2 pakken ook alle andere zenders uit met geweldige initiatieven. Daarover gauw meer.

Zomerhit 2023 | van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus | Blankenberge

Elise Vandevenne

VRT Communicatie

Bart Verbeeck

VRT Communicatie

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met