Skip to Content
Oekraïne 12-12: Vlaamse omroepen maken samen radio voor Oekraïne vanop Groenplaats in Antwerpen met presentatieduo’s over zenders heen

Oekraïne 12-12: Vlaamse omroepen maken samen radio voor Oekraïne vanop Groenplaats in Antwerpen met presentatieduo’s over zenders heen

15 uur lang live radio en muzikale acts op donderdag 17 maart van 6u tot 21u

16 maart 2022 - Onder het motto van solidariteit voor Oekraïne strijken radiozenders Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie nu donderdag 17 maart neer op de Groenplaats in Antwerpen. Daar zullen ze 15 uur lang, van 6u ‘s ochtends tot 21u ‘s avonds,  live radio maken in het teken van steun voor Oekraïne.

Story image

Dat de Vlaamse omroepen voor- en achter de schermen de handen letterlijk in elkaar slaan, blijkt ook uit de presentatie. De hele dag lang nemen wisselende duo’s van presentatoren van verschillende zenders samen plaats achter de microfoon. Zo vormen onder andere Peter Van De Veire van MNM en Dorothee Dauwe van Qmusic een duo, maar zullen ook Sven Ornelis van Joe en Ann Reymen van Radio 2 of Bjorn Verhoeven van Nostalgie en Ann Van Elsen van Joe samen te horen zijn op alle Vlaamse omroepen.

Met deze actie bundelen de radiozenders de krachten om de sterk levende solidariteit in Vlaanderen nog meer te versterken en luisteraars te informeren over wat zij kunnen doen om te helpen. Daarnaast willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen om Oekraïne te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12 en die ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief zijn. Doorheen de dag komen ook verschillende artiesten langs op de Groenplaats voor een live-optreden.

De volledige line-up

·        06u00 - 08u00: Sven Ornelis (Joe) & Ann Reymen (Radio 2)

·        08u00 - 10u00: Peter Van de Veire (MNM) & Dorothee Dauwe (Qmusic)

·        10u00 - 12u00: Fien Germijns (Studio Brussel) & Anke Buckinx (Joe)

·        12u00 - 14u00: Maarten Vancoillie (Qmusic) & Siska Schoeters (Radio 2) 

·        14u00 - 16u00: Sander Gillis (MNM) & Astrid Philips (Nostalgie) 

·        16u00 - 18u00: Vincent Fierens (Qmusic) & Pien Lefranc (Studio Brussel)

·        18u00 - 21u00: Bjorn Verhoeven (Nostalgie) & Ann Van Elsen (Joe)

Story image

Artiesten

Ook tal van Belgische artiesten tonen zich grenzeloos solidair met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en spelen live tijdens de unieke radio-uitzending ‘Oekraïne 12-12’ op Radio 2, Qmusic, Studio Brussel, Joe, MNM en Nostalgie.

Starten met een knaller: Niels Destadsbader speelt live om 08:00. Laura Tesoro zorgt voor een welverdiende koffiepauze om 10:00. Om 11:00 warmen Jaap Reesema en Pommelien Thijs je op voor je lunchpauze. Om 12:00 zorgt Camille voor vuurwerk en om 13.00 zingen Lize Feryn en Aster Nzeyimana samen live. Een muzikaal vieruurtje krijg je van Bart Peeters, gevolgd door Meau om 17:00. Om 18:00 sluiten we af met Novastar en zingen we samen ‘Imagine’, als eerbetoon aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

  • 8.00 - Niels Destadsbader
  • 9.30 - Laura Tesoro
  • 11.00 - Jaap Reesema & Pommelien Thijs
  • 1200 - Camille
  • 13.00 – Lize Feryn & Aster Nzeyimana (De Robots)
  • 16.00 - Bart Peeters
  • 17.00 - Meau
  • 18.00 – Novastar

Mis niets van de uitzending

Je kan de optredens live bijwonen op de Groenplaats in Antwerpen. Daarnaast kan je ook luisteren en kijken via de website en app van Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe, Nostalgie en VRT NU. Ook op je televisie zal je de optredens live kunnen volgen via Eén, VTM en Play4.

 

Op donderdag 17 maart staat niet alleen radio in Vlaanderen, maar ook tv en online volledig in het teken van steun voor Oekraïne. Die dag presenteren Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke vanaf 20.40 u. een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4.  Meer info vind je hier.

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos