Skip to Content

Raad van bestuur van de VRT neemt afscheid van raadslid Eric Defoort

Luc Van den Brande: “Overlijden Eric Defoort is een groot verlies voor de raad van bestuur van de VRT”

De Raad van Bestuur en de directie van de VRT betreuren het overlijden van Eric Defoort, gewaardeerd lid van de raad van bestuur van de publieke omroep. Eric Defoort is afgelopen nacht op 73-jarige leeftijd overleden.

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur:

“Eric Defoort was een sterkhouder in de Raad van Bestuur van de VRT; zijn overlijden is dan ook een groot verlies voor de raad van bestuur. Hij behandelde elk dossier met een scherpe visie maar steeds in een open geest. Hij bewaakte met grote zorg de rol van de openbare omroep in het medialandschap. Zo was hij ook pleitbezorger voor de Vlaamse identiteit van de omroep en sterke positie van de omroep. Eric Defoort bekleedde voor de derde keer een mandaat als bestuurder van de VRT. Hij had een uitgesproken mening en kon die collegiaal en op een positieve manier, vaak met een kwinkslag, vertolken. Ik heb hem ook persoonlijk jarenlang zeer goed gekend, met wederzijdse appreciatie.”

Gedelegeerd bestuurd van de VRT, Paul Lembrechts, herinnert zich Defoort als een overtuigd en sociaal geïnspireerde Vlaming.

“Het was een fijne man om mee in debat te gaan, met veel zin voor humor. Een echte gentleman met een grote kennis van zaken.”

De Raad van Bestuur, het directiecollege en de medewerkers van de VRT bieden hun medeleven aan aan de familie van Eric Defoort.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos