PRIMEUR: Gustaph lost videoclip van Songfestival-nummer 'Because of you'

"Een liefdesbrief aan de vrijheid"

Vrijdag 10 maart 2023 - Vandaag stuurde Gustaph, die ons land in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, de videoclip van zijn nummer Because of you de wereld in. De clip beleefde zonet zijn primeur in de Radio2-ochtendshow Goeiemorgen morgen! met Peter Van de Veire en Kim Van Oncen, uitgezonden op Eén. De videoclip is vanaf nu te vinden op het officiële Youtubekanaal van Eurovision.

Een ode aan de diversiteit

De boodschap die Gustaph met de videoclip wil uitdragen, is ook de boodschap van het nummer zelf: dankbaar zijn voor de mensen die je steunen en in je geloven, zodat je volledig jezelf kan zijn. Dankbaar zijn voor je ‘chosen family' en openstaan voor diversiteit.

Gustaph:Because of you is een ode aan de queer gemeenschap en het idee van een zelfgekozen familie die elkaar ondersteunt, draagt en hoger tilt. Het nummer heeft duidelijke nineties house referenties en is een liefdesbrief aan de vrijheid: vrijheid van expressie en vrijheid om altijd jezelf te kunnen zijn. Deze elementen wilden we ook verwerken in de videoclip."

De videoclip bouwt verder op de visuals die in Gustaphs act voor Eurosong 2023 werden gebruikt. Verschillende dansers en drag queens zijn te zien, samen met Gustaph en zijn achtergrondzangeressen.

Monique, Chantal en Sandrine: drie achtergrondzangeressen uit de clip mee naar Liverpool

Uiteraard zijn achtergrondzangeressen Monique Harcum en Chantal Kashala - die er ook bij waren op Eurosong 2023 - van de partij in de videoclip. Zij worden versterkt door Sandrine Van Handenhoven. De drie dames zijn goede vrienden met Gustaph en die klik is zowel in de clip als live op het podium duidelijk. Alle drie gaan ze mee naar Liverpool met Gustaph.

Voor de styling in de clip doet Gustaph opnieuw een beroep op Walter Van Beirendonck.

Gustaph: Het is een hele eer om hem te mogen representeren en nauw samen te kunnen werken met zo’n groot mode-icoon.

De regie van de videoclip was in handen van Roen Lommelen, Gustaphs man die ook de regie van verschillende eerdere videoclips van Gustaph verzorgde, en de visuals van zijn act in de liveshow van Eurosong 2023.

Creatieve team voor Liverpool

Dit is het creatieve team dat Gustaph ondersteunt in Liverpool:

  • Yves Ruth: creative director & choreograaf
  • Hans Pannecoucke: regisseur
  • Ignace D’Haese: light designer
  • Tom Eerebout: stylist
  • Roen Lommelen: Regisseur van de videoclip en van de visuals voor de act
  • Monique Harcum, Chantal Kashala en Sandrine Van Handenhoven: backing vocals
  • Walter Van Beirendonck: ontwerper van de outfit van Gustaph

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 9 en donderdag 11 mei live te volgen op Eén en via VRT MAX, de finale wordt uitgezonden op zaterdag 13 mei. Gustaph treedt voor ons land aan in de tweede halve finale, op 11 mei.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met