Podcast 'Onder ons Politiek': wat er écht speelt achter de schermen van de Wetstraat

Experten VRT NWS delen kennis en bieden ruimer perspectief

17 januari 2024 - In de nieuwe podcast Onder ons Politiek neemt VRT NWS je in het belangrijke verkiezingsjaar 2024 mee achter de schermen van de politiek. Je komt te weten wat er écht speelt bij drie grote verhalen die in het nieuws zaten. Experten van VRT NWS delen met de luisteraar ook informatie van achter de schermen, leggen uit hoe ze op zoek zijn gegaan naar de feiten, geven hun persoonlijke blik op de zaak en proberen de gebeurtenissen in een ruimer perspectief te zetten. Ze antwoorden ook op vragen over politiek die leven bij de luisteraars. VRT NWS speelt met de lancering van 'Onder ons Politiek' nog meer in op het groeiende 'on demand'-mediagebruik in Vlaanderen.

Griet De Craen, hoofdredacteur VRT NWS: "Steeds meer Vlamingen kiezen zelf wat ze wanneer beluisteren en gebruiken podcasts om mee te zijn met het nieuws. Wie gebeten is door politiek, zal op z’n wenken bediend worden in Onder ons Politiek met verhalen die je nergens anders hoort, met info van achter de schermen, met scherpe waarnemingen en analyses. Maar ook als je het politieke nieuws niet van dichtbij volgt, zal je van Onder ons Politiek kunnen genieten. Want de Wetstraat is een onuitputtelijke bron van straffe verhalen. Niets is zomaar wat het lijkt in de Wetstraat en het échte nieuws zit soms in een klein hoekje."

Ivan De Vadder praat elke aflevering met een andere expert van de politieke redactie van VRT NWS: Anne Vanrenterghem, Bart Verhulst, Lonne Van Erp, Johny Vansevenant, Pieterjan De Smedt, Michaël Van Droogenbroeck, Goedele Devroy, …

Griet De Craen: "Voor VRT NWS is expertise ontzettend belangrijk: onze politiek journalisten leggen zich jarenlang toe op één domein dat ze door en door leren kennen, net zoals hun collega’s van justitie of buitenland. Op die manier bouwen ze dossierkennis op die hen toelaat om onafhankelijk en betrouwbaar te berichten. Bij de start van een dubbel verkiezingsjaar, waarin het politieke nieuws ons om de oren zal vliegen, is dat ontzettend belangrijk."

Voor iedereen die benieuwd is naar de sappige details in een nieuwsverhaal, de weetjes van achter de schermen en de scherpe persoonlijke blik van topjournalisten bij VRT NWS.

© VRT
© VRT

Vanaf 26 januari volgt ook de podcast Onder ons Crimi volgens hetzelfde concept. Philip Heymans en Fatma Taspinar praten met een collega van de justitieredactie van VRT NWS.

Met Onder ons Politiek en Onder ons Crimi voegt VRT NWS twee nieuwe titels toe aan het ruime aanbod van VRT-podcasts. Dankzij dat ruime aanbod, de grotere interesse en groeiende luistertijd werden in vergelijking met 2022 in 2023 de helft meer VRT-podcasts gestart.

De dagelijkse nieuwspodcast Het kwartier en Waar is Zuster Gabrielle? van justitiejournalist Philip Heymans behoren tot de meest beluisterde podcasts van de VRT.

Website preview
VRT NWS lanceert "Onder ons Politiek", een wekelijkse podcast over politiek: "We laten een beetje in onze potten kijken"
Ivan De Vadder ontvangt in "Onder ons Politiek" wekelijks een VRT NWS-expert met wie hij de politieke actualiteit op een heel andere manier probeert te bekijken. "'Onder ons Politiek' neemt je mee achter de schermen van de politiek", legt Griet De Craen, hoofdredacteur bij VRT NWS, uit. "Experts van VRT NWS delen informatie vanuit de coulissen van de Wetstraat, geven hun persoonlijke blik op de politieke actualiteit van de week en antwoorden op vragen van luisteraars."
VRT NWS: nieuws

 

Onder ons Politiek: elke woensdagochtend in de VRT NWS-app en via VRT MAX

 

Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke VRT NWS

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met