PMV en Media Invest Vlaanderen investeren mee in Leuvense Theo Technologies

THEO Technologies kondigde vandaag aan dat het $ 10 miljoen heeft opgehaald na een Series A-financieringsronde geleid door SmartFin Capital, gevolgd door PMV en Media Invest Vlaanderen (MIV).

THEO Technologies werd opgericht in 2012 in Leuven en heeft als missie de perfecte video-ervaring op elk platform of apparaat, op elk moment en overal te faciliteren. Dit stelt hierbij video-uitgevers, operators en broadcasters in staat hun video content te monetizeren en geavanceerde video-ervaringen te leveren aan hun publiek.

Steven Tielemans, CEO stelt dat: “De online video industrie evolueert razendsnel. Tegenwoordig worden steeds meer grote online videodiensten gelanceerd in de markt. Al deze videodiensten hebben echter dezelfde uitdaging: de kwaliteitsverwachtingen van kijkers zijn vandaag hoger dan ooit tevoren. Welk toestel ze ook gebruiken of waar ze ook zijn, kijkers verwachten dezelfde hoogwaardige video-ervaring met online video als met traditionele kabeltelevisie. Als bedrijf stellen wij deze videodiensten in staat hun kijkers deze hoogwaardige ervaringen aan te bieden. De samenwerking met SmartFin Capital, PMV en Media Invest Vlaanderen stelt THEO in staat om ons marktbereik verder uit te breiden, het team te laten groeien en ongeëvenaarde innovatie te bieden aan mediabedrijven over de hele wereld.”

Het belangrijkste product van THEO Technologies is vandaag de bekroonde THEOplayer. Deze Universal Player-oplossing biedt mediabedrijven één speler voor alle belangrijke online apparaten en platforms zoals browsers, mobiele apparaten, smartTV's, settopboxen en andere connected devices. THEO Universal Player is vooraf geïntegreerd met toonaangevende oplossingscomponenten in het hele video-ecosysteem, waaronder streaming, analyse, DRM en advertentietechnologie om de complexiteit van serviceontwikkeling en integratie te minimaliseren voor media bedrijven.

Pieter-Jan Speelmans, CTO voegt eraan toe: “De afgelopen jaren zijn we in onze industrie erkend als een innovatieve technologische koploper. THEOplayer wordt vandaag door toonaangevende mediabedrijven over de hele wereld gebruikt. Innovatie en het continu challengen van de status-quo zit in het hart en het DNA van THEO. Als bedrijf hebben we de missie om de technologie voor online video beter te maken dan traditionele broadcast TV uitzendingen. Onze experts plannen om onze portfolio van oplossingen te blijven uitbreiden en verbeteren om zodoende videodiensten in staat te stellen de best mogelijke kwaliteit van ervaring voor alle schermgroottes en netwerkomstandigheden aan hun kijkers aan te bieden. Mediabedrijven die met onze oplossingen werken weten dat ze een partner aan boord krijgen die voor hen het verschil zal maken op de lange termijn. "

"Smartfin is verheugd om dit ambitieuze team te ondersteunen en het te helpen hun productleiderschap te vertalen in marktleiderschap", zei Thomas Depuydt, managing partner bij SmartFin Capital. "Video groeit exponentieel, en THEO speelt een belangrijke rol bij het oplossen van de technische uitdagingen van media bedrijven en het bieden van een superieure kijkervaring."

“De digitale ontwikkeling van de VRT is gebouwd op samenwerkingen en partnerships”, zegt Stijn Lehaen, algemeen directeur technologie en innovatie van de VRT en lid van het investeringscomité van Media Invest Vlaanderen. "Theo Technologies was een van de eerste partijen waarmee werd samengewerkt via onze incubator VRT Sandbox. Sindsdien is Theoplayer-technologie een vast onderdeel van de digitale videoproducten van VRT geworden. Investeren via Media Invest Vlaanderen in Theo Technologies is daarom een logische volgende stap. Ook op deze manier ondersteunt de VRT mee de sterke media- en technologiesector in Vlaanderen.”

“Het feit dat niet enkel lokale maar ook steeds meer internationale klanten hun vertrouwen schenken in de nieuwe technologie van THEO Technologies, onderlijnt het enorm potentieel van dit bedrijf”, zegt Roald Borré, Hoofd van Equity Investments bij PMV en Bestuurder bij Media Invest Vlaanderen. “Deze deelname van PMV helpt het bedrijf haar positie in een zeer competitieve omgeving te versterken en helpt om Vlaamse technologie binnen de wereld van video service providers tot wereldstandaard te maken.”

Over THEO Technologies

De missie van THEO Technologies is om videodiensten in staat te stellen om hun publiek een hoogwaardige video-ervaring te bieden op elk platform of apparaat, op elk moment en overal. THEOplayer, het vlaggenschip van THEO Technologies, kan naadloos worden geïntegreerd met elk aspect van de videoketen, zoals streaming, DRM, analyse en het invoegen van advertenties op de server. THEO beheert enkele van de grootste streamingdiensten ter wereld, waaronder: Telenet, CNN, Swisscom, KPN, Mediahuis, De Persgroep, NBC en vele anderen.
THEO heeft kantoren in Leuven (België), New York, San Francisco, Barcelona en Singapore.
Voor meer informatie, bezoek www.theoplayer.com

Over de investeerders

SmartFin Capital beheert zowel investeringsinstrumenten in de beginfase als in de groeifase gericht op technologiebedrijven, met hoofdkantoor in Europa en het Verenigd Koninkrijk, die het potentieel voor aanzienlijke waardecreatie vertonen. Onze totaal beheerd vermogen bedraagt +300 miljoen euro en investeringen variëren van 0,5 miljoen euro tot 25 miljoen euro.
Voor meer informatie, bezoek www.smartfinvc.com

 ***

 PMV is een investeringsmaatschappij die de economische toekomst van Vlaanderen vormgeeft door veelbelovende bedrijven te financieren vanaf het allereerste begin tot groei en internationalisering. Met meer dan 1,2 miljard euro aan beheerd vermogen en geleid door ervaren professionals, biedt PMV financiële oplossingen op maat voor ondernemers met een solide bedrijfsplan en een sterk managementteam, inclusief risicokapitaal, leningen en garanties.
Voor meer informatie, bezoek www.pmv.eu

***

MIV is een joint venture tussen de VRT (Vlaamse publieke omroep) en PMV om te investeren in veelbelovende bedrijven in het media-ecosysteem.
Voor meer informatie, bezoek www.media-invest-vlaanderen.be/

 ***

Media contact: Joris Noreillie, CFO, joris.noreillie@theoplayer.com, 0470881369

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met